• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
simbion - специалист
Би било чудесно, но сега не е ли малко студено :?:
а моето работно време е малко по-дълго с 2-3 часа от това на НОИ и май няма как да дойда в работно време :|
А спира ли с двигател като кола или си бръмчиш само на спирачките ?
velsi - Почетен майстор
simbion написа:
Спира да. Като върнеш газта си има спирачния ефект както при нормален мотоциклет.
simbion - специалист
Е значи това си е супер, ще си се справи и с нормалните спирачки :-D
Благодаря Velsi
:supz:
ben84 - специалист
velsi написа:
simbion написа:
Спира да. Като върнеш газта си има спирачния ефект както при нормален мотоциклет.
Не съм баш на ти с двутактните машини, ама не е ли вреден спирачният режим при тях? Остават без "мазане" май :?
Инак в момента съживявам един стар Балкан и ще си поръчам едно 80cc двигателче тия дни. По груби сметки ще излезе около 300 кинта с доставката :rolleyes:
Надявам се автора да не се сърди, ако изкарам темата от рекламната и насоченост и я превзема, но мисля да пиша тук при евентуално развитие с моето коУело.
Ето така изглежда в момента... Все още без някои джунджурийки.

Прикачен файл

DSC03849.JPG
DSC03849.JPG (100.35 KиБ) Видяна 5471 пъти
Последна промяна от ben84 на нед окт 23, 2011 6:12 pm, променено общо 1 път.
hristo_k1984 - специалист
Относно спирачките,аз съм с обикновенни v-brake с гумички и няма проблем със спирането.Помпя го яко вече,защото досега беше в разработка и мога да кажа че тоя китаец е доста сериозен и върви много добре по баирите.И най -важното сега е студено и си пали супер бързо без проблем.Бензина го мирише,абе като цяло съм много доволен, а очаквах да е няква китайска пръдня.Който още се чуди дали да си вземе,да не му мисли -върщи работа.
shotik - майстор
ben84 написа:
velsi написа:
simbion написа:
Не съм баш на ти с двутактните машини, ама не е ли вреден спирачният режим при тях? Остават без "мазане" май :?
Инак в момента съживявам един стар Балкан и ще си поръчам едно 80cc двигателче тия дни. По груби сметки ще излезе около 300 кинта с доставката :rolleyes:
Надявам се автора да не се сърди, ако изкарам темата от рекламната и насоченост и я превзема, но мисля да пиша тук при евентуално развитие с моето коУело.
Ето така изглежда в момента... Все още без някои джунджурийки.
Aко контрата е технически изправна ,тя ще ти спира задоволително,лошо е, че каплите на са с прав борд за да имаш добра спирачка и на предното колело,но все пак намери и монтирай такава за да помага и тя колкото може.
plamen64 - напреднал
За да вкараш задния пинион в главината с контра , ще трябва
малко да са разшири отвора на струг .
ben84 - специалист
Тъиии...
Миналата седмица направих поръчка през сайта, показа ми се потвърждение на страницата, което след презареждане изчезна. гледам в пощата си, нямам писмо за приетата поръчка, сайта нещо ламерски ми се стори, ама викам си, ще чакам... И нищо.
Вчера звъннах на телефона за връзка и човека /предполагам Пламен :mrgreen: / каза, че сайта нещо не бил наред и се разбрахме, да ми прати един кашон. Стори ми се доста аматьорска цялата история, ама всичко си дойде както си му е реда, проверих какво ми носят и го платих.
Първото впечатление беше, че нищо не изглежда чак толкова лъскаво, както на снимките. От обстойния преглед установих леееко изкривено ребро на цилиндъра, разни "мустачета" по алуминиевите части останали от отливката /може и да е бонус за по-добро охлаждане :axe: / Проверих как са затегнати болтчетата, отворих капаците от двете страни на двигатела и там сухо. Напръсках със смазка магнета и предавателния механизъм и затворих. Откъм зъбчатката има един щифт който натиска съединителя, той има смазка, ама нек'ва гняс, та и там бърсах и мазах с хубава грес. Развъртях двигателчето и като бръкнах през изпускателния прозорец РАДОСТ!!! Има хубаво маааазно масълце вътре, та не ми се налага да вкарвам аз, а и ми гарантира в някаква степен, че вътре всичко ще е наред при първоначалния старт.
Взех да монтирам и напасвам нещата едно по едно, струговахме отвора на пиниона от 37 на 47мм. Тая сглобка на пиниона обаче на живо изглежда по-надеждна :rock: И така близо 3 часа без бързане.
Слънцето взе да отива много на запад, а педалите опират в двигателя заради едни 5мм. Затова реших да им е** мамата за сега /ще ги огъвам/, щото сърце не трае, искам да го запаля.
Един тегел направих на пълен смукач и маторя припляка, върнах смукача и на втория, вече реален опит запалих :supz: Понеже нямам педали и ръчка за предната спирачка, а колелото с тая седалка ми иде височко и не мога да заора с крака, седнах на багажника и подкарах добичето. Като влезе в обороти наистина се държи много добре, и за велосипед тия 80 кубика са му предостатъчни. Изненада ме и с това, че въпреки пасивното охлаждане не загря много за 5 мин. работа на празен ход без да се движи колелото.
Не знам дали е полезно като превозно средство, щото още нямам опит с него, ама не помня от кога не се бях забавлявал така истински, по децки, както днес :weedman: И бащата го подкара по едно леко нанадолнище и 300 метра не можа да спре... ем ми беше ммнооого смешно, ем ме хвана страх да не падне, че човека все пак не е в първа младост.
Снимки от процеса нямам, щото няма нищо чак толкова уникално. Само една направих, да се види до къде съм я докарал. Остава да наредя нещата, да има търговски вид :-P

Прикачен файл

DSC03856.JPG
Здравейте колеги и колежки,имам въпроси за двигателя,според вас колко са надеждни?Колко време ще издържи(може би мога да си купя такъв,но мисля да го джиткам 2-3 даже и повече години :lol: ?Вдигат ли много шум?
plamen64 - напреднал
Колега , двигателя 2 години ще ти издържи . но сигурно ще трябва да смениш феродо на сединителя и ролка на обтегача . Но няма нищо вечно . Убеден съм че си заслужава . Сам трябва да опиташ .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Велосипед байк с двигателче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: