Мечтата на всяка домакиня
barbun - напреднал
Привет,
То се е видяло, че и аз ще търся помощ. Дано да съм на правилното място. Прочетох мисля не малко, но все пак не стигнах до решение, защото колкото постове във форума – толкова и различни мнения. Все пак ще съм благодарен ако някой си изкаже мнението, като по този начин ще ми помогне. Първо ви казвам че става въпрос за двустайно (две еднакви стаи) и кухня, 5 етаж в панелен – прилагам схема на апартамента.
Искам да приобщя терасата към кухнята, като за целта ще си отворя доста работа, но какво да правя, нали ги знаете жените. Пък после надявам се и на мен да ми е приятно. За целта голямото ми желание е да премахна нацяло панела между кухнята и терасата (в син цвят) – Вариант 1.
Доста от приятелите ми казват да го махна нацяло, други не.Ако оставя страничните колони а премахна само подпрозоречната, то те ще ми пречат много, и ефекта се губи. Четох и мнения да се оставят по 10 – 15 см от колоните.Срещу електроуредите искам да поставя ъглов диван който да отиде до прозореца, но по този начин трябва да съм на 20 см от стената. Губи се пространство. На стената пък където са уредите виждате колко ми е разстоянието, като не мога да премахна комина по ред причини. Аз много се съмнявам дали този фасаден панел е носещ, тъй като мисля се закрепва отстрани към трегера. За пипане на трегера дума не може да става. Интересно ми е вашето мнение за положението на фасадния панел спраямо трегера. Затова съм го дал тук с три различни варианта, в напречен разрез. Кой според вас е правилния монтаж, защото и за това има различни мнения, а от там зависи кое какво държи. Варианти за трегера
Към жените по-специално /а защ оне и към мъжете/ ми е въпроса за разположението на уредите. Дали могат да ми предложат нещо по-различно и практично. В тая връзка искам само да кажа, че за фурната и микровълновата мисля да изградя цял, висок шкаф, като фурната ще е на някаква средна височина, под нея и над микровълновата - шкафчета. Пералнята няма да е вградена.
Ако стане така, че да не мога да премахна вертикалните стени (панела) то няма да имам и възможност да изкарам аспирацията навън от терасата, и ще трябва май подредбата да е такава: Вариант 2.
А за микровълновата ще търся място, може би над пералнята.
Хората които се занимават с водопроводи и ел. инсталации искам да помоля да ми кажат кое е най-удачния начин за прокарване на тръбата за отпадна вода, Аз се сещам само за един начин – това което съм оцветил в червено. Но за целта трябва да се вкопава в стената, защото доколкото разбрах от мебелистите, отзад има само 2 см фуга, а тръбата няма да е по малко от Ф50. Плюс това ще е трудно да я прекарам между комина и стената. По пода директно (в зеления цвят) мисля, че няма да е удачно, защото няма да има наклон. За чистата студена и топла вода мисля не е проблем да е по пода. Или напротив? Ще искам помощ и за някакво малко по-разчупено осветление и в стаята и на терасата, или на самите кухненски шкафове.
Май много взех да искам, но ще черпя. :partyman:
И последно, от къде евентуално мога да намеря плана на блока за да се види дали панела е носещ, или да искам разрешение за всичко това.
БЛАГОДАРЯ ВИ !!!

Прикачен файл

shema na apart..jpg схема апартамент

Прикачен файл

1 variant.jpg вариант 1

Прикачен файл

treger.jpg трегера

Прикачен файл

2 variant.jpg вариант 2
SoWhat - специалист
А защо не разположиш част от кухненските шкафове /пр. за мивката/ на гърба на тоалетната. Така ще се скрие и трегера.
Тръбата за обратната вода може и да не се вкопава за сметка на малко по-плитки шкафове, като отзад ще се остави повече място за нея.
Как и къде е била преди кухнята?
barbun - напреднал
Здравей SoWhat,
В момента мивката и пералнята са вляво след самата входна врата на кухнята. Но оригинално мивката беше залепена на стената на банята пак вляво, но на мястото между комина и щранговете. Там в момента (доколкото си спомням) би трябвало да има у-тка, за отпадната вода, когато беше мивката там, също и изводи за топла и студена. Но за да я закарам до там в момента трябва май да дигна доста кухнята за да се получи някакъв наклон. А това не ми се иска много, защото поради това ще се наложи да вдигам още повече терасата,чието под и сега е по-нисък. А мивката не я проектирам за сега между комина и щранговете (както ми предложи), защото мисля че няма да е удачно да е далеч от кухненския плот, като желанието ми е да е всичко на едно място. Плюс това нали целта ми е да се отвори повече пространство. От друга страна пък ако я сложа там където ми предлагаш (и където си беше оригинално), ще имам място за повече шкафове и чекмеджета на новото място.
barbun - напреднал
Забравих да спомена за задната страна на шкафовете. Когато се консултирах в една мебелна фирма, ми казаха следното: Плота е широк 60 см. отпред при всички положения се оставя 2 см. За да се поберат вградените уреди, отзад не може да е повече от 2 см също. И от тая гледна точка не можело да са по-плитки шкафовете..
SoWhat - специалист
Сега се загледах по-подробно в размерите.
В тези 164 см. като сложиш пералня -62см. и миялка 62 или 47см.,колко см. ще останат за шкаф за мивка и каква ще е тази мивка?
Правят се плотове по поръчка с по-голяма ширина от 60 см/прм. до 120 см./, което също е някакъв вариант.
А хладилника къде е?
ribnikolaevi - майстор
Здравей,
Аз конструктор съм и се радвам, че си от хората, които питат преди да бутнат конструкция.
За да бъда сигурен в отговора си, искам първо да направиш снимки на трегера от вътрешната страна (от към стаята).
Тогава ще ти отговоря на въпроса, най-вероятно на лични, защото не искам мнението ми да се приеме обобщено и някой данаправи беля след като го прочете.
barbun - напреднал
Хладилника по всяка вероятност ще е до комина. Миялката мисля да е 45 см. Колкото до събирането им и размерите - затова проблема ми е в панелката. Ще се постарая да направя снимки на трегера и да ги сложа.
barbun - напреднал
А сега обещаните снимки за ribnikolaevi:

Прикачен файл

tregera ot wyn.JPG трегера отвън

Прикачен файл

tregera otwytre otdolu (2).JPG отдолу пак

Прикачен файл

tregera otwytre otdolu.JPG Отвътре отдолу

Прикачен файл

tregera otwytre 1.JPG трегера отвътре
Тани - модератор
Смяната на заглавието се прави от първото мнение в темата - смени го с такова , което не нарушава т.8 от правилата иначе темата ще иде в коша!

Тема "Моля за помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: