filipsss написа:а да не забравя да спомена,че плексиглас след лазерно рязане не бива да се лепи-случват му се лоши работи..............+1
Така, да възродя темата (дойде и времето на тая лампа - душ-пита).
Идеята вече е изчистена. Показал съм я по-долу на схемата. От горната страна на питата се лепят парчета алуминиев профил 20.20.2 (имам си го наличен останал от друг проект). От горната страна на питата лепя възможно най-ярките и водозащитени диодни ленти, които намеря на пазара, един периметър светещ към тавана и един периметър по фланша на алуминиевия профил, светещ към стената. Вътре в профила ще разположа трафа (с високо IP, поне в нета излизат резултати за такъв) и кабелния конектор viewtopic.php?f=11&t=819&start=240. Прява експеримент на място за осветеността. Ако е достатъчна, добре, ако не е, мога да добавям още малко - т.е. трафа трабва да има малка резерва.
Сега остава изпълнението. Никога не съм се занимавал с подобни неща, връзването на лентите ме притеснява, не се наемам да го правя. Къде в София биха ми го направили, без да ми одерат кожата? Става въпрос за кабелите между трафа и парчетата ЛЕД лента (на първо време 8 броя).
Освен това ако човека е търговец, ще си взема от него трафа и лентата.