Ама пък температурата на топене на калая е 232оС. Не знам на практика с открит огън дали не може да се постигне такава температура.

bulhomes2 написа:Ама пък температурата на топене на калая е 232оС. Не знам на практика с открит огън дали не може да се постигне такава температура.Мисля, че и по-висока температура се постига-особено с газовата пиростия.

.gif)
 нагря го на огъня ,допираше пръчка калай с  триъгална форма и нещо добавяше прах нишадър и търкаше с 1 парцал , бях 9 годишен тогава -ако бъркам нещо за нишадъра поправяйте
 нагря го на огъня ,допираше пръчка калай с  триъгална форма и нещо добавяше прах нишадър и търкаше с 1 парцал , бях 9 годишен тогава -ако бъркам нещо за нишадъра поправяйте   .С газова пиростия си го нагрял отма
 .С газова пиростия си го нагрял отма   .
 .
 ако пък си мислите че лъжа значи -моя Валандър е най стария .
 ако пък си мислите че лъжа значи -моя Валандър е най стария .  Хванах му цаката и за почистване между различните манджи -нали леко загарят остатъците , та поливам на Валандъра 1 литър вода -тя врейки си става супичка -която изливам на двора и отново е чист
 Хванах му цаката и за почистване между различните манджи -нали леко загарят остатъците , та поливам на Валандъра 1 литър вода -тя врейки си става супичка -която изливам на двора и отново е чист   поливам оливце и готвя друго веднага.
 поливам оливце и готвя друго веднага.