sonofsyn написа:подовото ще е с тръби за парно с ал. вложка.С твоята изолация, дограма и изложение, антифриза е абсолютно излишен, гарантирам ти го. По миналата зима още не се бях нанесъл, къщата беше празна но системата пълна с вода - цялото подово. Случи се така че термопомпата и изгоря компресора още ноември някъде и чаках нов чак до края на февруари. Нямаше отопление изобщо, аз в началото пусках водата през бойлер и подово, като бойлера е включен - 3 кВ ел. намотка което е нищо, не може да загрее 400 м2 отоплеяма площ. Оставих го няколко дена така, но ми се видя скъпо и спрях бойлера, само да въртят циркулационните помпи - казаха ми че това понижава риска от замръзване. Оставих ги така декември месец, но гледам не пада температурата вътре в къщата под 6-7 градуса, в мазето - 10-на и реших да пробвам - изключих и циркулациите и оставих така къщата. Януари беше доста студен, имаше 2 седмици с температури под -15 градуса, февруари също много студен. Но най-ниската температура до която падна водата в инсталацията беше +4 градуса, колкото и на въздуха в къщата, а в мазето, където е термопомпата - +9 градуса.
ще копирам съда на латенто.
ще начертая нова схема и пак ще бистрите.
имам в предвид че може да се наложи точене ако е вода прас и готово,
ако е разтвор трябва да се събира. може да се получат течове.
антифриза не е ли отровен.
2 малки деца!!! имам.
имате ли поглед върху фирмени ел. котлета за подово с какви нагревате ли
се изпълняват.
Аз също се отказах от антифриза, защото имам 3 деца, а и ми казаха че по-лошо циркулирал от водата, увериха ме че няма да замръзне. Оказаха се прави

И то при положение че тогава беше необитаема, сега не пада никога под 19-20 градуса.