• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Galy - специалист
Тони, да знаеш че ако има пак някой семинар в Стара Загора ще ми е приятно да те взема за някой час за по една пържола :)
kuuuuuul - майстор
Защо се отказа от подовото,то си е направо задължително за ТП.Бойлера също може да си го топлиш когато няма слънце,но важното че са свързани а в процеса на експлоатация ще ти дойдат други акъли.ТО-ка защо не си го изолирал,всеки градус е важен. :partyman:
Galy - специалист
Да. Исках да тествам първо. Тази седмица ще го намажа с хелмитекс и ще го облепя хубаво с нещо. Сега мине не мине, все ръката ми на него :)
filmatoplo - майстор
Сподели за топлообменника :? -30 пластини ли е , с какви размери е :? :) .колко струва климатика .
Galy - специалист
Незнам с колко пластини е топлообменника. Знам че е 14 киловата. Климатика струва близо 3000лв.
filmatoplo - майстор
Що за птици са тези пластинчати топлообменници :? -аз с размер на консерва ропотамо ( за 50 киловата ми го продават ) -с изводи 3/4 топля по 2-3 тона вода , този твоя 3 пъти по голям с 1 цол изводи ли е -14 киловата :? .Ти от къде взаимства модела и параметрите на топлообменника :? .
Galy - специалист
Е, как откъде бе? Иван Иванов от Интертермо ми направи специален проект! От там. Да ти дам ли телефона? Не взима скъпо. На мен досега ми ляга колкото климатика...има няма 3000лв
kuuuuuul - майстор
filmatoplo написа:
Що за птици са тези пластинчати топлообменници :? -аз с размер на консерва ропотамо ( за 50 киловата ми го продават ) -с изводи 3/4 топля по 2-3 тона вода , този твоя 3 пъти по голям с 1 цол изводи ли е -14 киловата :? .Ти от къде взаимства модела и параметрите на топлообменника :? .
Филма твойте са вода-вода, а този фреон-вода :!: от там идват разликите.
filmatoplo - майстор
:) Така е Кул -изказах се малко не професионално :wink: ,аз ползвам услуги на проектанти и колеги при избора на топлообменници .Давам задание какви температури ще имат флоидите вход-изход,определени дебити ,мощности ,и те ми препоръчват нужния топлообменник :wink: .Някой си ги поръчват на око от Ибей :? :) .
filmatoplo - майстор
Гали -зимата външното тяло ще замръзва ли , или Дайкина не замръзва :? .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Термопомпа "Дъжда никога не спира полета на птиците"!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: