Направил съм си рекуператор с 3 степени на вентилаторите. Смятах с димен датчик за противопожарна аларма да включвам вентилацията. Ще ми се обаче и различните степени на вентилаторите да се включват автоматично според задимеността в помещението. Мисля си за 3 димни датчика настроени на различна чувствителност, ако имат такава възможност. Силно се съмнявам дали има такава и ще се радвам, ако някой е решавал подобен въпрос.
bulhomes2 написа: Смятах с димен датчик за противопожарна аларма да включвам вентилацията..Няма да стане с такъв датчик. Обаждал съм се преди време на фирма за търговия на противопожарни уреди.Казаха ми че докато сработи датчика ще сме се опушили като сьомга от пушека.
Имаше една стааара тема по този въпрос и един колега беше направил схема на подобен датчик, но май след хакването на форума я няма.
Аз лично се съмнявам да е работила коректно.
Принципа на тези датчици е като фото клетките ... трябва да има доста пушек пред фото релето за да се задейства.
Ако е измислено нещ ново и по ефективно и аз ще се радвам на информация... на мен ми трябва да управлявам един вентилатор в кухнята,понеже само там пушим с жената.Сега съм с ключ ,обаче мнго често сядаме и забравяме да г пуснем вентилатора.