• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
bulhomes2 - майстор
Направил съм си рекуператор с 3 степени на вентилаторите. Смятах с димен датчик за противопожарна аларма да включвам вентилацията. Ще ми се обаче и различните степени на вентилаторите да се включват автоматично според задимеността в помещението. Мисля си за 3 димни датчика настроени на различна чувствителност, ако имат такава възможност. Силно се съмнявам дали има такава и ще се радвам, ако някой е решавал подобен въпрос.
svetliopi44 - Чирак...
bulhomes2 написа:
Смятах с димен датчик за противопожарна аларма да включвам вентилацията..
Няма да стане с такъв датчик. Обаждал съм се преди време на фирма за търговия на противопожарни уреди.Казаха ми че докато сработи датчика ще сме се опушили като сьомга от пушека.
Имаше една стааара тема по този въпрос и един колега беше направил схема на подобен датчик, но май след хакването на форума я няма.
Аз лично се съмнявам да е работила коректно.
Принципа на тези датчици е като фото клетките ... трябва да има доста пушек пред фото релето за да се задейства.
Ако е измислено нещ ново и по ефективно и аз ще се радвам на информация... на мен ми трябва да управлявам един вентилатор в кухнята,понеже само там пушим с жената.Сега съм с ключ ,обаче мнго често сядаме и забравяме да г пуснем вентилатора.
bulhomes2 - майстор
Ами ще се надяваме Стоев, Антон, а дано и някой друг знаещ да попаднат на темата.
bulhomes2 - майстор
valentin112 благодаря ти за линка. Казаха, че стандартния димен датчик трудно ще сработи от цигарения дим. Нямаше го човека - утре ще звънна да видя дали биха могли да направят такива с по-висока чувствителност.
bulhomes2 - майстор
Дотук - дърво! Датчиците за противопожарни аларми при сработване не изключват сами. Изключвали се ръчно (ако оцелеят в пожара). Затова съвсем отпадат. Би трябвало щом има вентилатори с датчици за влага (за баня) да са измислени и датчици за пушеци, ниризми и т.н...
a_stoev - майстор
Трябва ти Сензор за качеството на въздуха
На старата ми работа имаха интересни китайски контролери на ниска цена http://kasi-bg.eu/
bulhomes2 - майстор
:prayer: Тия дни хич нямам време, но другата седмица ще му обърна внимание.
valentin112 - специалист
bulhomes2 написа:
Дотук - дърво! Датчиците за противопожарни аларми при сработване не изключват сами. Изключвали се ръчно (ако оцелеят в пожара). Затова съвсем отпадат. Би трябвало щом има вентилатори с датчици за влага (за баня) да са измислени и датчици за пушеци, ниризми и т.н...
Няма и логика да изключват сами, изключва се ръчно /нулира се/ пожароизвестителната централа. А за пушеци, как мислиш ще разпознават пушек от цигари, пушек от загорели филийки, пушек от прегрял кабел, пушек от заварочни дейности...за миризмите нямам коментар. Сетих се, ето ги майсторите на дима http://vbox7.com/play:daad9069
svetliopi44 - Чирак...
Явно има измислени отдавна такива датчици...

Благодаря на клегата за съвета ... ето този става определено ... http://www.senteracontrols.com/bulgaria ... eaderbar=1

Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Датчик за задименост на степени - КАК?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: