• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
За да работи правилно (не знам дали ти е свързан така) -термостат 1 трябва да усети топло на изхода на котела 73 -75 градуса и да подаде сигнал фаза на термостат 2 който усеща колко е температурата в бойлера -нагласен по желание на 65 градуса -под 65 гр ще отвори клапана , над 65 ще го затвори .Признай -това при теб изпълнено ли е .
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
За да работи правилно (не знам дали ти е свързан така) -термостат 1 трябва да усети топло на изхода на котела 73 -75 градуса и да подаде сигнал фаза на термостат 2 който усеща колко е температурата в бойлера -нагласен по желание на 65 градуса -под 65 гр ще отвори клапана , над 65 ще го затвори .Признай -това при теб изпълнено ли е .
Термостат 1 май ми липсва :)
filmatoplo - майстор
Я сега виж схема номер 1 за Атмоса , как става и пращай 1 бутилка гроздова . :)
kalin72 - майстор
Гроздовата ли ;) Ами дай адрес да ти я пратя :)
Инак има някакво развитие по моя въпрос, голяма кореспонденция с прозиводителя на Ладомат, и така...ще видим кое как е, но определено ще има развитие.
Сега сериозно се замислям за буфер 500-800 литра, но това означава и преправяне на инсталацията...
filmatoplo - майстор
:? - Това беше за -какво стана с инсталацията , за това :drinkers: който му е на сърце :) .Имах 2 буфера по 500 литра на изгодна цена , обаче бързо ги купиха :wink: , ако изпадне друго ще пиша.
kalin72 - майстор
Ами чудя се все още за буфера...нямам място, но може би мога да отворя едната стая над котелното за бойлера, а буфера да е на неговото място..
kalin72 - майстор
Последно, реших да сложа буфер 800 литра, ще ъпдейтвам как се е променила работата на системата.
Сега работи добре, хванах й цаката как да затопля и бойлера, просто като вдигне 80 градуса, и номера става. При 72 градуса затопля само радиаторите. При зареждане към 11 вечерта догоре с дърва, и то влажни, сутрин в 7 котела е угаснал, има малко жар, но в къщи е около 23-25 градуса, което е и една от целите :) Другата цел, да се зарежда по-рядко котела, и да има повече възможност за регулиране на топлината ще се постигне с буфера :)
filmatoplo - майстор
Добра идея за буфера,но заедно с него да не забравиш -3пътен вентил ,задвижка и контролер :wink: не сериозно ти говоря , вентила с задвижката Хоневил ще струват 280 лв , контролера на Интиел за отоплителни кръгове -мисля към 120 лв, като контролера следи и външната температура и ти пуска топло колкото е необходимо :wink: .Без тези неща -какво правиш изобщо :wink: .За втора помпа към радиаторите се подразбира че е задължителна след 3пътния смесителен вентил преди радиаторите :wink: - тези цени са български , ти не си ли купи Ладомата нейде по евтино -пак от там си купи вентила и задвижката ,контролера нека е нашенски :) .Ако не ме послушаш този път -проекта ти няма да даде резултат. [-X
kalin72 - майстор
Тези, дето ще го правят, ме съветват да няма датчик за външната температура, не работела добре системата на дърва...
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Помощ за връзване на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: