А при мен, имах обратното на филма положение. Камината ми е въздуховодна на Бултрон модел Клеопатра и отделяше твърде много топлина в помещенията, а бойлера го топлих на ток, и си направих от медни тръби допълнителна водна риза, която монтирах вътре в камерата на въздушната риза, за да топля бойлера. Широките тръби са Ф24 мм, а тесните Ф 10 мм. Широките са разпробити и в тях са вкарани тънките тръби и са заварени с твърд припой на Ротенбергер. Вече втора година си топля бойлера така. Не знам този вариант удачен ли е да се монтира и вътре в камина, и дали ще издържат медните тръби и заварките в горивната камера.
Ето и малко снимки, не са много добри, че са от тел.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
king82
- специалист
100 мнения в "Водна риза"
filmatoplo
- майстор
Това също е впечатляващо
-успява ли да затопли бойлера .По моя въздух за печката -готов е , търсих тръба фи-75 но не намерих пвц , сложих компромис фи-50 пвц
, работи си -бързах вече ми писна , и на жената и децата
подгониха ме .Току що замазах отвора около тръбата
с лепило за плочки -ЦМ11 и сядам
.

stamenov1
- специалист
Да, до 85 С°, до толкова не се загрява на ток. Когато не гори интензивно камината към бойлера подава 55 -65С°. При мен проблема е, че бойлера е с 1 серпентина, 1 помпа и 1 диференциален термостат, а има включен и слънчев колектор. Добре, че зимата го засенчва съседната къща, иначе панела може да кипне. Системата е отворена.
filmatoplo
- майстор
Значи загрява идеално , имайте го в предвид който желае да си го направи .Имаш ли някакъв баланс предпазен клапан , който да сработи ако прегрее и повиши налягане

filmatoplo
- майстор
filmatoplo написа:Готова е и въздушната клапа -сега е теста в момента , но още не съм пробил стената да изведа тръба от клапата навън , тегли си сега от вътрешния въздух като за теста леко открехвам балконската вратаКо стана бе, вече 2 часа на 60 градуса с 2 дръвчета на кръст -жега това никога не е било, след малко ще донеса къртача и ще пробивам -до довечера за ракийката със свеж въздух
.

filmatoplo
- майстор
Самсунга още си работи
но не го ползвам .Сега умувам да сложа под поне 1 радиатор -надупчена само отгоре по дължина тръба фи-50 ПВЦ , в единия край запушена , а в другия край редукция на фи-110 и вентилатор -в най лошия случай от баня , в най добрия -вие да ми дадете акъл
. А относно печката ми сега -ами топло е даже жега , обаче нали си е тъпа печка няма как да се регулира стайната температура 

ZMeyGorianin
- майстор
Минах по този път-с ф50 /надупчено/, редукция ф110/50 и вентилатор за баня. Ефект-никакъв! Много щум от вентилатора и нищожен въздушен поток заради редукцията! След това намерих ПВЦ тръба от олук ф100, изрязах ѝ по дължина канал широк около 3см. и я затапих. Вентилатора пъхнах от другия край. Имаше положителен резултат като сложих тръбата под радиатора, но шума си остана.
Според мен трябва да се сложи осов вентилатор като на климатиците за по-голям ефект.
Според мен трябва да се сложи осов вентилатор като на климатиците за по-голям ефект.
LazarGanev
- "Велик майстор"
filmatoplo написа:А относно печката ми сега -ами топло е даже жега , обаче нали си е тъпа печка няма как да се регулира стайната температураПознавам един дето може да спретне система с буфер, Ладомат, четирипътен вентил, динамичен контролер с еквитермично управление и стаен термостат със седмично програмиране. И не е скъпчия

Тема "Водна риза" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература