Само че аз като по-прост , предпочитам котела да гасне по сигнал на заряд на буфер 

LazarGanev написа:Това го разбрах. Идеята ми беше къде е смисъла да купува такъв термостат, като след това трябва да купува втори, за да регулира първия...syncho написа:Е добре де какъв е смисъла в крайна сметка като ще слага още един термостат?Смисъла на втория термостат е ако искаш да увеличиш хистерезиса повече от заложения от производителя. Това разбира се става за сметка на комфорта, защото стайната температура ще варира в големи граници. Най-добре е да се намали мощността на горелката дотолкова, че да работи почти без да изключва.
syncho написа: Идеята ми беше къде е смисъла да купува такъв термостат, като след това трябва да купува втори, за да регулира първия...Е, има смисъл - първия си има програматор, чиито функции си остават
Прикачен файл
akachev написа:Привет.То всички тук обяснявате как стаен термостат следи температурата и управлява котела и как това става по-лесно или по-сложно с навърани незнам колко глупости.И се приказва за "ПОМЕЩЕНИЕТО" и само за него. Нали на всички ни е ясно,че този котел не отоплява само една стая,а няколко в една къща и ако на мен ми се иска да наглася стайният термостат на 22 градуса, в същият момент детето в другата стая предпочита 20 градуса, а бабата на долният етаж се кефи при 25 градуса.Е,този котел ще се лудне да изпълнява желанията на всеки, и между другото кой ще бъде с предимство.Да не забравяме,че водата в бойлера трябва да е 60 градуса.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: