Само че аз като по-прост , предпочитам котела да гасне по сигнал на заряд на буфер 
LazarGanev написа:Това го разбрах. Идеята ми беше къде е смисъла да купува такъв термостат, като след това трябва да купува втори, за да регулира първия...syncho написа:Е добре де какъв е смисъла в крайна сметка като ще слага още един термостат?Смисъла на втория термостат е ако искаш да увеличиш хистерезиса повече от заложения от производителя. Това разбира се става за сметка на комфорта, защото стайната температура ще варира в големи граници. Най-добре е да се намали мощността на горелката дотолкова, че да работи почти без да изключва.
Относно клемата за стайния термостат - до сега не съм виждал пелетни котли без изкарана клема за стаен термостат. Те са "отворено-затворено". Като в единия режим казва на котела "да имам нужда от мощност продължавай да работиш", като същевременно се съобразява и със зададената стойност на температурата на водата, а в другия режим казва "нямам нужда от топлина, влизай в модулация".