Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
novgradski - специалист
...1мм може и да издържи (не съм го смятал),но не бих си сложил под 1,5мм (при заваряване част от легиращите елементи (Cr Ni) изгарят),..иначе моя съм го направил от 2мм(цилинър) и 3...4мм (не си спомням вече)дъна -"избити на преса" и струговани след това (по-добре пасват към цилиндъра)...заварка-Аргон (1мм с обмазани електроди ще е трудно).
Ако ще рискуваш и сложиш 1мм.....-накрая го напълни с вода и го "надуй" с 16at...хем ще пробваш шевовете и балона като цяло.
lakosste - специалист
novgradski написа:
...1мм може и да издържи (не съм го смятал),но не бих си сложил под 1,5мм (при заваряване част от легиращите елементи (Cr Ni) изгарят),..иначе моя съм го направил от 2мм(цилинър) и 3...4мм (не си спомням вече)дъна -"избити на преса" и струговани след това (по-добре пасват към цилиндъра)...заварка-Аргон (1мм с обмазани електроди ще е трудно).
Ако ще рискуваш и сложиш 1мм.....-накрая го напълни с вода и го "надуй" с 16at...хем ще пробваш шевовете и балона като цяло.
Май ще купя по-дебела.Тази тънката ламарина я взех от отпадъци на далавера(чисто нов лист) и затова мислях да я ползвам.
Synthy - специалист
Някой да знае нещо за АЛПА ТИТАН? На сайта им няма контакти, а като звъня на телефоните никой не вдига - потънаха в дън земя. Какво се случва с тях? Тъкмо си харесах бойлер и те изчезнаха.
lux_e_on - специалист
Лично аз съм доволен от неръждаемите на Шишков,не че ползвам такъв-на тец съм,но съм монтирал поне 15 от тях и не са ме викали клиентите заради проблем,особено относно водосъдържателя.Имам приятел който изпитваше водосъдържателите в Елдом и от него знам,че тяхната неръждавейка е тънка и дава дефекти при заварките.
mitko64 - майстор
Да споделя и мойте неволи с неръждаем бойлер.Моят е на Елдом инвест 80л. Водосъдържателя от неръждавейка, добре но за една година така ръждяса външният корпус, че просто ме е яд да го гледам. Не виждам смисъл вече да се товари човек ценово, ако и външният корпус не е неръждаем.
Synthy - специалист
Аз ще опитам да ремонтирам моят бойлер. Светльо Шишков ми е единствената алтернатива за неръждавейка, ама... за 120л. 700лв, като гаранцията на ел. частта е само една година - не благодаря! От потребителска гледна точка изобщо не ми е оферта подобно нещо, колкото ще да е качествена заварката. Ако не мога да оправя сегашният.. тогава ще мисля какво да купувам, но определено няма да е СШ.

П.С.
някой, нещо.. алпа титан??? Да не фалираха?
VLADO66 - майстор
Synthy,що не видиш бойлерите на Декамекс.
Synthy - специалист
Еми.. видях ги. Пуснах искане за ценова листа. Тези от стъклопласт изглеждат доста интересни. Не бях срещал до сега подобно нещо.
Synthy - специалист
Водосъдържател 1.5мм ламарина, дъното е 2мм, фланец Ф180, изолация от "мергелова" вата. Това добре ли е?
VLADO66 - майстор
Това звучи стандартно ,зависи ватата каква плътност има.Поне при проблем може да се ремонтира :) .А парите как са?

Тема "Неръждаем бойлер, Дипломат или Сънсистем?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: