Благодаря ви за категоричното изясняване на въпроса! И като попаднах този път и на спец по алармите, ако може и да питам за една евтина аларма GIORDON. В интернет е около 40лв, но на пазара я има за 28лв. Даже мисля, че на схемата(снимката) е тя или поне е почти същата. Та се чудя като е толкова евтина какви проблеми да се очакват от нея? И да не забравя много благодаря за подаръка които ми правите.
ХУЛИГАНЮ2 написа:Така.Значи, всички съвременни автомобили изп;лзват минус за бутоните.Това означава,че S1,S2,S3 със сигурност са минусови входове.Точно тази аларма не ми е позната,но за 12 години съм монтирал около 3000(три хиляди)и не съм попадал на кола,която да ползва бутони с плюс.Що се отнася до шоковите датчици,кабелите им са два вида-червен,бял,черен и червен,син,черен.Ако е двузонов има и зелен кабел.На тази схемка обаче са три.Червен(плюс),черен(минус),син(минусов изход).Работи на 12В.Аз съм монтирал много по-малко автоаларми от теб,но съм слагал няколко аларми на коли,които купето им е с + .
Някои азиатски коли имат положителен потенциал на шасито.В повечето качествени автоаларми си има опция управлението на тези входове да е по плюс или по минус.Дали хардуерно или софтуерно зависи от годината на производство на алармата.
В случая хардуерно така е направен входа на s1 и s2 ,че дори и да сложиш плюс нищо няма да се случи,за s3 мисля ,че се отнася същото.