Е колко пък ще думка суб от домашно кино в кола??По-скоро ще мучи.То не случайно има термин CAR AUDIO.Моето мнение е следното:
-Не се прави на мангал,ами си купи кутия(45лв),говорител(60 лв) и усилвател на 12 В от някоя заложна къща(60-80 лв)!Така сътворената конфигурация ще е в пъти по-мощна и с класи по-високо качество на звука от това,за което говориш.
Ако не ти се дават пари за сандък може и сам да си го сковеш.Формулата е проста-кутията трябва да е минимум толкова литра,колкото е диаметъра на говорителя.20 литра за 20см,30л за 30 см и т.н.Действай!
От мобилни телефони до цифрови камери
nebeto
- специалист
27 мнения в "Домашен суб-буфер в кола. Има ли начин?"
nebeto
- специалист
ХУЛИГАНЮ2 написа: Ако не ти се дават пари за сандък може и сам да си го сковеш.Формулата е проста-кутията трябва да е минимум толкова литра,колкото е диаметъра на говорителя.20 литра за 20см,30л за 30 см и т.н.Действай!как измисли тази формула,а формата на кутията нямали значение?
maddoktor
- специалист
nebeto написа:зависи - зависиХУЛИГАНЮ2 написа:Формата не е от съществено значение.Важен е обема.и аз ти казвам,че формата е много важна ползвайти твърденията на "по-умни от мен хора", не напразно цилиндричните дават по-лош резултат спрямо паралепипета.
една туба свири много добре стиловете Хаус и техно , но може да се конструира и да свири добре ниски колкото и като всяка друга .
А и зависи кой ще ти "скове с теслата " кутията
ако малко се поровиш в програма за симулация на кутия за авто суб - ще се смаеш много .
Има говорител 12" който иска 30 литра , а има и 12" която иска над 100 литра .
Зависи Резонанса на кутията на колко ще го настроиш .
аз тук с теб мога да споря колкото си искаш

само да вмъкна
Аз правих за баща ми в Рено 19 хеч-бек кутия :
Басс-рефлекс - 55 литра , настроена на 22 Hz ( по-спомен ) и говорителя pioneer Ts-w1201 dvc - към 120 вата RMS - няколко колеги на работа не искат да влязат в колата повече

тръбата е 10см в диаметър , дълга почти 70 см. ( сега не си спомням точните размери ) правена е през 2006-та година .
Fender_str
- специалист
ХУЛИГАНЮ2 написа:Не съм го измислил аз.Само ползвам параметри,изчислени от по-умни от мен хора.Формата не е от съществено значение.Важен е обема.http://bgaudio.org/modules.php?name=Dow ... load&cid=1 Вземи попрочети и пак ще си поговорим, меко казано тия формули са смешни, ако ставаше така лесно книгата "Конструиране на озвучителни тела" нямаше да е от 2 части... Един високоговорител си има определени параметри(не само мощност и импеданс, а той не е постоянна величина) а и доста други, които трябва да се вземат и предвид при изчисляването и конструирането на едно ОТ и не се търси говорител по кутия, а кутия се прави по говорителя и като сложиш "някакъв друг" работата няма да стане..Пояснявам,че става дума за car audio.Не твърдя,че дадените обеми са валидни например за мансарда с хиляди ъгли.
nebeto
- специалист
Fender_str написа:спора относно правенето на сандък за суб миля,че е изчерпана с коментара над мен.Като прочетем книгите може да продължим.ХУЛИГАНЮ2 написа:Не съм го измислил аз.Само ползвам параметри,изчислени от по-умни от мен хора.Формата не е от съществено значение.Важен е обема.http://bgaudio.org/modules.php?name=Dow ... load&cid=1 Вземи попрочети и пак ще си поговорим, меко казано тия формули са смешни, ако ставаше така лесно книгата "Конструиране на озвучителни тела" нямаше да е от 2 части... Един високоговорител си има определени параметри(не само мощност и импеданс, а той не е постоянна величина) а и доста други, които трябва да се вземат и предвид при изчисляването и конструирането на едно ОТ и не се търси говорител по кутия, а кутия се прави по говорителя и като сложиш "някакъв друг" работата няма да стане..Пояснявам,че става дума за car audio.Не твърдя,че дадените обеми са валидни например за мансарда с хиляди ъгли.
Тема "Домашен суб-буфер в кола. Има ли начин?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература