От мобилни телефони до цифрови камери
nebeto - специалист
имаш ново съобщение
ХУЛИГАНЮ2 - специалист
Е колко пък ще думка суб от домашно кино в кола??По-скоро ще мучи.То не случайно има термин CAR AUDIO.Моето мнение е следното:
-Не се прави на мангал,ами си купи кутия(45лв),говорител(60 лв) и усилвател на 12 В от някоя заложна къща(60-80 лв)!Така сътворената конфигурация ще е в пъти по-мощна и с класи по-високо качество на звука от това,за което говориш.
Ако не ти се дават пари за сандък може и сам да си го сковеш.Формулата е проста-кутията трябва да е минимум толкова литра,колкото е диаметъра на говорителя.20 литра за 20см,30л за 30 см и т.н.Действай!
nebeto - специалист
ХУЛИГАНЮ2 написа:
Ако не ти се дават пари за сандък може и сам да си го сковеш.Формулата е проста-кутията трябва да е минимум толкова литра,колкото е диаметъра на говорителя.20 литра за 20см,30л за 30 см и т.н.Действай!
как измисли тази формула,а формата на кутията нямали значение?
ХУЛИГАНЮ2 - специалист
Не съм го измислил аз.Само ползвам параметри,изчислени от по-умни от мен хора.Формата не е от съществено значение.Важен е обема. [-( Пояснявам,че става дума за car audio.Не твърдя,че дадените обеми са валидни например за мансарда с хиляди ъгли.
nebeto - специалист
ХУЛИГАНЮ2 написа:
Формата не е от съществено значение.Важен е обема.
и аз ти казвам,че формата е много важна ползвайти твърденията на "по-умни от мен хора", не напразно цилиндричните дават по-лош резултат спрямо паралепипета.
ХУЛИГАНЮ2 - специалист
Да не би да имаш пред вид "ПАРАЛЕЛЕПИПЕД"?
maddoktor - специалист
nebeto написа:
ХУЛИГАНЮ2 написа:
Формата не е от съществено значение.Важен е обема.
и аз ти казвам,че формата е много важна ползвайти твърденията на "по-умни от мен хора", не напразно цилиндричните дават по-лош резултат спрямо паралепипета.
зависи - зависи
една туба свири много добре стиловете Хаус и техно , но може да се конструира и да свири добре ниски колкото и като всяка друга .
А и зависи кой ще ти "скове с теслата " кутията
ако малко се поровиш в програма за симулация на кутия за авто суб - ще се смаеш много .
Има говорител 12" който иска 30 литра , а има и 12" която иска над 100 литра .
Зависи Резонанса на кутията на колко ще го настроиш .
аз тук с теб мога да споря колкото си искаш :) и пак аз ще съм победител .

само да вмъкна
Аз правих за баща ми в Рено 19 хеч-бек кутия :
Басс-рефлекс - 55 литра , настроена на 22 Hz ( по-спомен ) и говорителя pioneer Ts-w1201 dvc - към 120 вата RMS - няколко колеги на работа не искат да влязат в колата повече :)
тръбата е 10см в диаметър , дълга почти 70 см. ( сега не си спомням точните размери ) правена е през 2006-та година .
Fender_str - специалист
ХУЛИГАНЮ2 написа:
Не съм го измислил аз.Само ползвам параметри,изчислени от по-умни от мен хора.Формата не е от съществено значение.Важен е обема. [-( Пояснявам,че става дума за car audio.Не твърдя,че дадените обеми са валидни например за мансарда с хиляди ъгли.
http://bgaudio.org/modules.php?name=Dow ... load&cid=1 Вземи попрочети и пак ще си поговорим, меко казано тия формули са смешни, ако ставаше така лесно книгата "Конструиране на озвучителни тела" нямаше да е от 2 части... Един високоговорител си има определени параметри(не само мощност и импеданс, а той не е постоянна величина) а и доста други, които трябва да се вземат и предвид при изчисляването и конструирането на едно ОТ и не се търси говорител по кутия, а кутия се прави по говорителя и като сложиш "някакъв друг" работата няма да стане..
nebeto - специалист
ХУЛИГАНЮ2 написа:
Да не би да имаш пред вид "ПАРАЛЕЛЕПИПЕД"?
точно.
nebeto - специалист
Fender_str написа:
ХУЛИГАНЮ2 написа:
http://bgaudio.org/modules.php?name=Dow ... load&cid=1 Вземи попрочети и пак ще си поговорим, меко казано тия формули са смешни, ако ставаше така лесно книгата "Конструиране на озвучителни тела" нямаше да е от 2 части... Един високоговорител си има определени параметри(не само мощност и импеданс, а той не е постоянна величина) а и доста други, които трябва да се вземат и предвид при изчисляването и конструирането на едно ОТ и не се търси говорител по кутия, а кутия се прави по говорителя и като сложиш "някакъв друг" работата няма да стане..
спора относно правенето на сандък за суб миля,че е изчерпана с коментара над мен.Като прочетем книгите може да продължим.

Тема "Домашен суб-буфер в кола. Има ли начин?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: