• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 43
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
denuchi - специалист
Е и аз да се включа малко. Ahmakov малко ми се струва нагласена тази таблица. Поне спомени от кой град си. На a_stoev с неговите 500 вата осветление направо горещо ще му стане в стаята. Е зависи каква температура имаме под горещо, на едни 19-20 гр. на други 25-26 гр. Ще чакам с нетърпение да обясниш за осезателя. Като започнеш може да обясниш и работата на едно ТРВ какво има в неговият балон и принципа на работа. Какво се постига (какво става) при въртенето врътката на термостата и винта на ТРВ -то. Каква е самата механична работа. Малко не е по темата, тук става въпрос на въздух -въздух основно. Аз имам наблюдение на ТП вода-вода. Една зима изкара с компресор ОН - ОФ и ТРВ, на следващата зима в началото с ел. трв (за по кратко) и след месец и с честотен регулатор. Тази зима всичко се върна в първоначалният си първообраз. Ел. трв - то отиде на друго място + инвертора. Нямаше почти никакъв мисъл от цялата работа. Да попитам едно обикновен но ТРВ каква информация следи за да работата си. Едно ЕЛ. ТРВ каква информация използва за работата си, и една капилярка и тя.
a_stoev - майстор
Ахмаков, Това изчислен или реално измерен товар е?

denuchi не се бъзикай с мене, не съм си включил телевизора и компютъра и монитора, това са още 400-500W.
EXV на карел горе долу действа като механично ТРВ Т.Е работи си независимо от контролера. Работи по температура и налягане. При механичното отварянето също е фукция на температура и налягане Има си собствена електроника и си отваря и затваря според както му хареса. Китайска машина работеше само по температура, но нямах много време да я огледам. На някои чилъри им икономисват ТРВ в режим отопление, като капилярка работи разпределителната глава. Явно смятат че няма особен смисъл да се поддържа прецизно температурата на изпарение в режим отопление. В режим охлаждане е нужно защото работния диапазон е много близко до защитите.
Последна промяна от a_stoev на чет дек 22, 2011 11:19 pm, променено общо 2 пъти.
denuchi - специалист
Като гледам стойностите, направо изчислени. Това кондензно с тези 52 гр. постоянни и другите стойност, перфектни за нуждите на "заблудата" или "рекламата" .
Ahmakov - специалист
denuchi написа:
Е и аз да се включа малко. Ahmakov малко ми се струва нагласена тази таблица." ...Това е разпределението на температурите, по часове, и нужната мощност..." Кое ти се вижда нагласено. Нека да гледаме заедно. Первия ред показва температурата на околния въздух през 5С. Четвъртия ред показва брой часове за дадената температура, за даденото населено място. Петия ред показва какви са загубите на определено помещение или нужната мощност, при някаква изолация, като в случая загубите при -20С са 1800W. Много нагласена ли ти се вижда тази стойност. Това даже е в категорията не особено добра изолация. Програмата изчислява загубите при различните температури. Поне спомени от кой град си. Нямам такова желание. Ако имаш претенции, че условията са много меки ето ти по надолу за Бургас. На a_stoev с неговите 500 вата осветление направо горещо ще му стане в стаята. Е зависи каква температура имаме под горещо, на едни 19-20 гр. на други 25-26 гр. Ще чакам с нетърпение да обясниш за осезателя. Ще се наложи да почакаш. Ама пак да кажа, термосттата няма нищо общо с климатиците, просто питам, дали някой знае принципа на действие. Като започнеш може да обясниш и работата на едно ТРВ какво има в неговият балон и принципа на работа. Както си отбелязал, че при ТРВ има балон и пълнежа може да е различен и от тук принципа на действие в балона е различен. Разполагам със сервизни описания на всички типове. при проявен конкретен въпрос може да окажа съдействие. Термостата, който съм посочил е малко по различен. Какво се постига (какво става) при въртенето врътката на термостата и винта на ТРВ -то. Аз правя разлика между какво става и какво се постига. При въртене на врътката на термостата, натягаш или разхлабваш една пружина, а се постига намаляване или увеличаване на температурата при която ще вкл. респективно ще изкл. При ТРВ като въртиш винта, повдигаш или отпускаш иглата, която натиска дюзата. С това се постига регулиране температурата на прегряването на парите на изхода на изпарителя. Каква е самата механична работа. Малко не е по темата, тук става въпрос на въздух -въздух основно. Аз имам наблюдение на ТП вода-вода. Една зима изкара с компресор ОН - ОФ и ТРВ, на следващата зима в началото с ел. трв (за по кратко) и след месец и с честотен регулатор. Тази зима всичко се върна в първоначалният си първообраз. Ел. трв - то отиде на друго място + инвертора. Нямаше почти никакъв мисъл от цялата работа. Да попитам едно обикновен но ТРВ каква информация следи за да работата си. Виж по нагоре. Едно ЕЛ. ТРВ каква информация използва за работата си,Виж табл. по надолу и една капилярка и тя, ами тя се "нагажда" спрямо налягането на кондензация и изпарение..
denuchi написа:
Като гледам стойностите, направо изчислени. Това кондензно с тези 52 гр. постоянни има възможност и да не е постоянно и другите стойност, перфектни за нуждите на "заблудата" или "рекламата" .
Интересно защо не гледаш това за което говоря, а гледаш данните за заблуда и реклама. Гледай това за което говоря. Пък някой път може да поговорим и за заблудите и рекламите.

Прикачен файл

rt.JPG
rt.JPG (13.21 KиБ) Видяна 3075 пъти

Прикачен файл

den.JPG
den.JPG (48.43 KиБ) Видяна 3075 пъти

Прикачен файл

eev.JPG
eev.JPG (15.92 KиБ) Видяна 3075 пъти
a_stoev - майстор
Ahmakov написа:
Петия ред показва какви са загубите на определено помещение или нужната мощност, при някаква изолация, като в случая загубите при -20С са 1800W. Много нагласена ли ти се вижда тази стойност. Това даже е в категорията не особено добра изолация. Програмата изчислява загубите при различните температури.

Имам в предвид, че не се отчита притока на енергия в помещението от източник различен от отоплителните тела. Това е доста сериозно перо и би съкратило отоплителния сезон по твоите сметки поне на 1/2.
Ahmakov - специалист
fox_vt написа:
Ahmakov написа:
Климатиците не са доработвани. Термостата не е добавен към системите. Просто питах дали някой знае принципа на действие, а не дали са точни, какъв хистерезис имат, къде да се монтират и т.н. Ами климатик е, даже съм коментирал преди снимката, ама трябва да се чете...пък температурата на питата може да е и 24С - 25 С.
Еми принципа е че в капилярката има течност Сега е студено и може да пробваш да оставиш за половин час, на вън две пластмасови бутилки, едната празна ,а другата пълна до горе и двете добре затворени и да споделиш ,коя, как се е свила която при охлаждане се свива и със това се свива една тенекиена мембрана като на барометрите и тя задейства пружинния механизъм който пък освобождава или зацепва контактните пъпки.Така вече ясно ли е и пак да кажа няма значение доработван ли е или не като имаш 30санта капилярка къде ще я боднеш на питата че да обхващаш целия размер? Цитираш ме, в цитата пише че не е добавен, ама кой да чете, нямам 30 санта капилярка....За това ти казвам че ефекта със частичното скрежасване е отчасти заради това отчасти заради хистерезиса .А за снимката писал съм че темп не е по висока от 30 гр то е ясно че може да е 24 или 25 ама тряя се чете както сам разбираш ,не се обиждай само [-X
fox_vt написа:
Добре колега ахмаков може и газ да има има и с течност но ще приемем че твоя е с газ.Хайде тогава дай ти обяснение защо има частично обледяване и защо изчезва след спиране на климатика че ми писна всеки втори медалист.Също може да ми кажеш има ли мигновенно замразяване и ако не защо и си помисли за въпроса ти.
Нали знаеш какво остава от вас старите кучета медалисти, като ви махнат медала? Ако не знаеш, остава дърта мастия.
пп и кажи как разбра че с консумация от 40 вата питата е с 24 или 25 градуса?А знаеш ли показания климатик на каква скорост е вътрешния вентилатор или той няма отношение?
Ами с четене и смятане. Абе, горе долу е като тази ситуация :имаш два лева, едно кюфте струва 50ст., може ли да пресметнеш колко кюфтета може да си купиш? Само,че е малко по сложно, намесва се една i-d диаграма за влажен въздух.
Ahmakov - специалист
a_stoev написа:
Ahmakov написа:
Петия ред показва какви са загубите на определено помещение или нужната мощност, при някаква изолация, като в случая загубите при -20С са 1800W. Много нагласена ли ти се вижда тази стойност. Това даже е в категорията не особено добра изолация. Програмата изчислява загубите при различните температури.

Имам в предвид, че не се отчита притока на енергия в помещението от източник различен от отоплителните тела. Това е доста сериозно перо и би съкратило отоплителния сезон по твоите сметки поне на 1/2.
С това изказване ми става ясно, че никога не си изчислявал топлозагуби. Що не земеш да се запознаеш е една методика как става, какво се включва и т.н. преди да се заяждаш.

Ами защо не засечеш за една година колко реален, а не нагласен по мощността и колко време са работили средно ,топлоприток получаваш от източник различен от отоплителните тела. Пък тогава да видиш как, аз мога да ти оспорвам всяко едно число което си получил.

Ако искате да Ви уважават, уважавайте и Вие.

Вече взе да ми писва. Хубаво би било някой да направи тест. Направих ви тест. Нито дума по същество за резултатите. Има да се сметнат 5 числа и да се види кое как е. Ама чакате някой да го направи, а вие да го засилите да ви носи вода през девет дерета и пак да сте недоволни. Ако идеята е да си чешете клавиатурите, да се намирате на приказка, кажете няма да се меся.
a_stoev - майстор
Ти както искаш си смятай топлозагубите, методики много. Презапасявай се колкото искаш. Презапасяването струва пари.
preslav - майстор
Ahmakov написа:
Ако искате да Ви уважават, уважавайте и Вие.
Опитвам се да разбера написното в таблиците, но не ми достига капацитет. Би ли казал с по-прости думи какво наблюдаваш при експеримента си и каква е практическата полза. Примерно там където живееш има около 1300 часа годишно когато външната температура е 15 градуса, при твоята изолация са ти достатъчни 240 вата за да поддържаш 20-21 градуса в помещението, а при наличната машина ти получаваш тези 240 вата топлина с 40 вата ел.енергия - правилно ли съм те разбрал? Часовете и ватовете съм писал по памет - напиши точните и смятам ще стане ясно за всички.
denuchi - специалист
Опитвам се да гледам и чета написаното, ама започнах да му губя смисъла вече. Но не виждам смисъла от тези таблици който си поставил. Една програма изчислява и пресмята това което и кажеш ти като стойности. И затова, че не ги разбирам нещата искам да попитам. Примера който си посочил е за 15 гр (външна) и 52 гр. (около 22 бара) кондензна температура, колко ще е високото в случая. Дали ще консумира 100 вата компресора. Предполагам, че и изпарението няма да е толкова в конкретният случай. Колко време един климатик може да работи в такива условия който си посочил, времето се променя постоянно. Не можеш да ме убедиш, че една машина работи винаги в тези стойности и параметри. Какво ще се получи при -10 гр. там. Питам понеже не-ги разбирам нещата и конкретно примерите който си дал. Надявам се скоро да дойде времето да обясниш за осезателя и за ТРВ - за което те помолих. Попитах и още нещо не точно към теб, но ако желаеш може и да отговориш. Нали трябва да се започне от някъде от къде идва по икономичната работа на инверторните климатици. Може би този елемент оказва някаква работа върху машината.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 43

Тема "Кое прави инверторните климатици по-икономични?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: