Е и аз да се включа малко. Ahmakov малко ми се струва нагласена тази таблица. Поне спомени от кой град си. На a_stoev с неговите 500 вата осветление направо горещо ще му стане в стаята. Е зависи каква температура имаме под горещо, на едни 19-20 гр. на други 25-26 гр. Ще чакам с нетърпение да обясниш за осезателя. Като започнеш може да обясниш и работата на едно ТРВ какво има в неговият балон и принципа на работа. Какво се постига (какво става) при въртенето врътката на термостата и винта на ТРВ -то. Каква е самата механична работа. Малко не е по темата, тук става въпрос на въздух -въздух основно. Аз имам наблюдение на ТП вода-вода. Една зима изкара с компресор ОН - ОФ и ТРВ, на следващата зима в началото с ел. трв (за по кратко) и след месец и с честотен регулатор. Тази зима всичко се върна в първоначалният си първообраз. Ел. трв - то отиде на друго място + инвертора. Нямаше почти никакъв мисъл от цялата работа. Да попитам едно обикновен но ТРВ каква информация следи за да работата си. Едно ЕЛ. ТРВ каква информация използва за работата си, и една капилярка и тя.
Ахмаков, Това изчислен или реално измерен товар е?
denuchi не се бъзикай с мене, не съм си включил телевизора и компютъра и монитора, това са още 400-500W.
EXV на карел горе долу действа като механично ТРВ Т.Е работи си независимо от контролера. Работи по температура и налягане. При механичното отварянето също е фукция на температура и налягане Има си собствена електроника и си отваря и затваря според както му хареса. Китайска машина работеше само по температура, но нямах много време да я огледам. На някои чилъри им икономисват ТРВ в режим отопление, като капилярка работи разпределителната глава. Явно смятат че няма особен смисъл да се поддържа прецизно температурата на изпарение в режим отопление. В режим охлаждане е нужно защото работния диапазон е много близко до защитите.