Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:wink: Много е опасно това с алуминиевите гофрети , признавам си сложих първия път на 1 Атмос -работи 1-2 зими и един ден собственика ми се обади че изведнъж изгоряла гофретата -стопила се за секунди :shock: , 15 години сигурно има от тогава :-D , сега ползвам неръждаеми 80-90 лв струват , но в някой случаи 1 гофра ми стига за 2 котела . :wink:
ivan-avto - специалист
kok написа:
syncho написа:
При тези на Extraflame са с два варианта единия е с под, който пада и след това се удря в потата няколко пъти, за да се изчисти добре, а другия с приплъзгване на пода и премахване на отпадъците. И при двата варианта е в комбинация със силна струя въздух по различно време.
еми на :roll: и при аигето са същите два варианта :lol: даже мисля че това с преплъзването вече не се прави :wink:

За вертикалния тръбен топлообменник с пружините да не говорим

тук мога да кажа само че можеби защото шведската пружина е скъпичка а вертикалните отвори са доста, е спестен този механизъм с ръчката или автоматичен с мотор (който е още ще ускъпи продукта) но пък за това си има ревизионен отвор през който с шомпъл могат да се почистят без проблем всички отвори като цялата процедура трае не повече от 10мин. което за 1-2 пъти в месеца не вярвам да е чак толкова голям ангажимент :roll:

а за алуминиевите въздуховоди дето са за аспиратори :wink: ами да ти споделя че за три зими не са мръднали що ще се нашивам с неръждавейки по поръчка :shock: като с две гофретки за 20лв (защото отвора на комина ми е чак в другото помещение)и една алуминиева лента за 5лв съм си решил този въпрос :wink:
колко градуса е температурата на газовете?
joro_vn - специалист
Ако се запали димохода поради натрупани сажди и случайна висока температура на газовете, алуминия се запалва и може да си изгорите къщата. Особено ако край котела има дърва, пелети или други горими материали.
syncho - майстор
Ами аз съм сигурен, че после пак ще кажа "Аз като говорих никой не ме слушаше...", но всеки сам си преценява риска...
kok - специалист
колко градуса е температурата на газовете?[/quote]

160-190 градуса
ivan-avto - специалист
kok написа:
колко градуса е температурата на газовете?
160-190 градуса[/quote]
благодаря .
batspetar - напреднал
Колеги,знаете ли дали горелка Ferroli Sun P7 може да гори пелети ф8 мм.В Пловдив продават на 270 лева и ако стават да взема за проба.В инструкцията пише само ф6/35 мм.
nnikbg - специалист
Весела Коледа на всички.
Как се представят Пелетермите?
Моя за декември изгори 795 кг пелети, като го карам на около 12 кВ. Температурата в къщи е около 21 градуса.
Боилер 150 л + 16 kW панелни радиатори. Температура на водата в котела 72 градуса, а бойлера съм го ограничил на максимум 52 градуса.
Споделете моля и вашите постижения ама реално :) :) :)
Весело посрещане на новата 2012 и дано цените на пелетите да паднат.......
deyanyovkov - специалист
nnikbg написа:
Весела Коледа на всички.
Как се представят Пелетермите?
Моя за декември изгори 795 кг пелети, като го карам на около 12 кВ. Температурата в къщи е около 21 градуса.
Боилер 150 л + 16 kW панелни радиатори. Температура на водата в котела 72 градуса, а бойлера съм го ограничил на максимум 52 градуса.
Споделете моля и вашите постижения ама реално :) :) :)
Весело посрещане на новата 2012 и дано цените на пелетите да паднат.......
Честита и от мен!
За декември/до днес/ точно 1 тон / 67 чувалчета. Температура около 22гр. Бойлер 120 л. без ограничения на температурата. Един радиатор 6,7кв, 3 по 3,4кв, всичките панелни и 2 лири не знам по колко. Топля целодневно. Кубатура за отопление 330 куб. метра. Изолация 5см, с изобетон и явно кофти дограма, щото почна да се измята.
При мен климата обаче е доста по-хладен, отколкото например в София - поне 3-4 гр. по ниски температури.
Котел АЙГЕ 21кв - карам го 50%
joro_vn - специалист
Привет на всички от клуб Пелетерм.
Къщата ми е към 200 м2 на един етаж, външна изолация 5 см стиропор, горе долу изолирано подпокривно пространство под керемидите.
Котела го карам от 4 до 8 сутрин, 16 до 22 вечер, а през уикенда от 04 до 22. Контрола е със стаен седмичен термостат.
Температура около 21 градуса.
Топля 2 лири в баните, алуминиеви радиатори общо стотина ребра Н50, боилер 200 литра.
За декември изгорих към 800 кг пелети, НО има едно НО.... Вечер си паля за кеф камината, която е суха и тя доста спомага за отоплението. Не знам колко дърва е глътнала, може би кубик и нещо.
Пелетите ги взех случайно от Трявна. Различни партиди са, светли и тъмни, 6 мм, къси. Горят добре според мен, но освен пепелта има и малко шлака в пепелника.
Котела го държа на минимума -Т4=8.4s, при което би трябвало да развива 9 квт и разход 2,8 кг/час. Обаче разхода е към 4 кг/час поради по-дребните пелети. Искам да го намаля още, но не знам редно ли е. От сервиза още не са идвали да го настроят.
Ами това е, родих се с тоя котел след като миналата зима го ядох с класиката "Виадрус".
Весело посрещане на новата година на всички.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: