Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
whitewinter - помощник
Процесора е Интел 5700 двуядрен. Дам компютара е нов, това с харда и ностройките на харда се правеше при windows xp изключва се да не ти иска сата дравери, тъй като ги няма в хп, но при 7-цата този проблем е решен! Инсталирах както 32 така и 64 битова 7-ца проблема си остава същия. Уиндолса съм го свалял от замунда инсталирал съм си го на лаптопа много много пъти и съм нямал никакъв проблем. Може проблема да е и от самия уиндолс, защото беше на една флашка, която често използвам и да съм изтрил някой файл по погрешка.
Незнам от какво може да е, и поради това казах на комшията да потърси някои който повече разбира и не го е шубе да бърника из биоса, а ако неможе да го оправи да го носи в сервиз да му го оправят. Сигурно ако беше моят компютъра щях да пробвам всички варианти, но тъй като не е реших да не се правя на голям разбирач! Все пак човека е дал 900 кинта за него :)))
Мерси за информацията научих някой нови неща.
Честита коледа и весело изкарване на празниците!!!
Johny - майстор
За такива пари няма начин да не работи. Погледни в описанието на дъното как се нулира БИОС-а. Това е лесно и безопасно. Ако не си разбрал, дай модела на дъното, за да ти кажем. Опитай с друг Уиндоус. В Замундата има бол. Не се предавай без бой. Това са стандартни процедури. Накрая, ако не става, качи един ХР и пусни от сайта на Майкрософт безплатен тест за хардуерна съвместимост с Win7. Ако ХР-то има интегриран SP3, няма проблеми с инсталацията, да не говорм, че това с драйверите беше пробмем при лаптопите.
Transporterr - специалист
Johny написа:
това с драйверите беше пробмем при лаптопите.
и то преди да излезе SP 1 :)
novgradski - специалист
...имах подобен проблем ....реших да видя BIOS-а...
Понеже компютъра беше нов ,но без OS ...аз си мисля че "ония" го бяха "бъзикнали"на 3 места,
-едното беше за boot-ването (нямаше го HDD-to),а само "flopi" и "cd/dvd"
-a другото (не си спомням точно ),но трябваше да се промени на IDE ... а другото на RAID(макар че инсталирвах на компютър с 1 HDD).
Вероятно "те" са ти създали проблема.
Последна промяна от novgradski на вт дек 27, 2011 4:18 pm, променено общо 2 пъти.
maroka - специалист
и то преди да излезе SP 1

Не точно... и с SP2 го имаше, липсваха драйвери за SATA.

Иначе ето 2 начина за справяне с проблема, който преди време имах същият с този надпис.
Явно става някаква боза по време на инсталацията...и всичко се изчерпва с този надпис.

Вариант 1- пуска се директно от диск някаква дистрибуция на Linux (aз конкретно използвах Ubuntu) и през него се форматира диск С на харда. След това инсталацията тръгва.

Вариант 2 - стартира се Boot Disk и директно се форматира под DOS.

Би трябвало да стане по някой от тези начини и без да се пипа БИОС-а :)
манихеин - специалист
"Днеска ме извикаха да инсталирам на един компютър Windows 7."

Много драго ми става, когато "специалисти" в която и да е област мигат на парцали, когато видят ново съобщение от вида "Няма как да стане, понеже малко си чел". Весели празници!
Johny - майстор
E остави го човека. Какво лошо има да се пробва?! В края на крайщата инсталацията на Win7 е по-лесна дори от тази на ХР. А времето, когато се бутваше от дискета.....
Колеги, няма нужда да се разводнява темата с това, кой колко разбира, защото SATA драйверите може да се интегрират и няма нужда от всякакви SP 1,2,3 и т.н..
И накрая имам в предвид долното изречение, което елиминира доста въпроси, ако е вярно.
whitewinter написа:
Цялата инсталация мина добре.
darken_nz - специалист
Така е. Човека е са го викнали, но е озадачен и пита, какво от това ?
Квалификациите са излишни!
А изненади винаги е имало и винаги ще има в която и да е област!
Има едно нещичко - нарича се опит и никой не се родил с него!
Някой ако претендира, че е идеален и безгрешен значи е ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ!

Има и още нещо. Колко специалисти работят на коледа , колко работят в неделя, могат ли да отделят време в дадения момент, или може да ви накарат да чакате, защото има доста други преди вас (Нормално е!), колко можете да ги викнете и в друго време да кажем 23:00 ?
После колко пъти са ви претупвали, или прецаквали нещо ?
Да, случва се точно специалисти да ви претупат, да прецакат нещо от липса на време, мързел, непукизъм, каквото и да е, но за парите винаги им пука, нали ?!! Тях никога и никой не ги забравя!
Ами ако пътуваме и нямаме винаги възмжност за специалист на дадено място примерно, а машината ни е нужна?
Държа да кажа, че не искам да засегна, или обидя никого (особено специалистите, все пак тук има доста такива - малко, или много), но можете ли да отречете този факт ?!
Затова хората предпочитат да пробват при някой приятел преди да се налага да откачат всичко, да мъкнат по сервизи и прочие. А още повече, че ако е ИСТИНСКИ приятел няма да прави простотии. Помагал съм, когато мога, помагали са ми, защото сме хора!
А рано, или късно човек научава някои неща, защото не може за всяко нещо да ходиш по сервизи, или да ''ревеш'' на някой.
whitewinter - помощник
Благодаря за отговорите справих се с инсталацията и всичко си дойде на мястото. Нов градски беше прав за биоса не знам кой ги бара или така пристигат дъната с тези настройки на биоса но имаше няколко объркани неща, а харда дори него разпознаваше. След връщане на настройките на биоса като дефоут всичко тръгна и няма никакви проблеми. За това трябваше да се сетя доста по рано но уви.
Мерси за мненията по темата :)))

Тема "Windows 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: