• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sasho 28 - специалист
Между другото,много ми харесва ъгловата ти камина.Ще ме извиняваш,ама ще я прекопирам на мойта вила... :wink:
Бат Иво - специалист
Фло написа:
Бат Иво написа:
.Какво като се пусне тема трябва само да се ръкопляска ли :prayer: ?/quote]

Критиките са градивни и полезни за неща,които правят впечатление и не трябва да се случват.Ще ме извини Артъра,знам,че е готин човек,но всеки път ми се обръщат червата ,като показва тази зидария,върху която са налепени тези кабели,които коментирате.Само един ред от единичките е кръстосан,дупките в дясно ,незастъпени добре тухли,всичките напречно разположени.Затова коментирах под снимката ,че ако друсне планината Вранча по начина от март 1977 г.тая стена ще падне.Къщата е в сеизмична зона и е голяма безотговорност да бъде зидана по този начин,сякаш не са зидали къща ,ами стопанска постройка.
М/то като тръгне пукнатината (дано не тръгне) къса така монтираните кабели като канап. П.п. оставяйки критиките е добре от към дизайн. :partyman:

Прикачен файл

zidariq 1.jpg
Стефко - специалист
И аз мисля моята камина да е нещо подобно. И няма да е ъглова, а на права стена. Така съм го заложил в проекта. И с малко различие в отворите за засмукване на студен въздух - мисля да ги сложа близо до пода. А не над нивото на горния ръб на камината. Моята ще е с въздуховоди, а не с течност.
ArturDent - Почти Безобиден
Стефко написа:
Моята ще е с въздуховоди, а не с течност.
Шумно става. Трябва да заложиш на големи отвори и ниска скорост за един и същ дебит.
Другия недостатък е че миризмите се разнасят от стая в стая...
Стефко - специалист
Миризми ще има, ако има пушек. И ще е от стая в стая, ако такъв е проекта. Моята камина ще отоплява само механата. Все още го обмислям, де. Още нямам окончателно решение.
Бат Иво - специалист
Стефко написа:
И аз мисля моята камина да е нещо подобно. И няма да е ъглова, а на права стена. Така съм го заложил в проекта. И с малко различие в отворите за засмукване на студен въздух - мисля да ги сложа близо до пода. А не над нивото на горния ръб на камината. Моята ще е с въздуховоди, а не с течност.
И аз така мисля да направя и без това са две стаи , в едната ще грее камината в другата въздуха.Колкото до шумът хората продават изолации и без това трябва да се запази топлината.От там дето се взима топлият въздух не би трябвало да има миризми , но и да има аз обичам зимата при -15 гр. и сняг да ми мирише на селска печка :weedman: , :partyman:
Стефко - специалист
Къде в Испания има минус 15 градуса, пък и сняг? Или къщата ти е някъде в България?
Миризми ще има ... винаги...
Не забравяхте че помещенията са вързани директно с въздухопроводи.
За механа не е проблем, но ако миризмата от кухнята отива в спалнята или от тоалетната отива в ...

Бат Иво! Шума от въздуховода НЕ можеш да го изолираш. Това е все едно да имаш вентилатор, който не шуми.
bulhomes2 - майстор
Близнаците са много сладки. Адаш супер е станала къщата.

Относно шумоизолацията на въздуховодите. Продават се такива шумоизолационни въздуховоди, но са си цифра. Доколкото разбрах си е тръба, облицована отвътре със специален плат. Скоро ще си поиграя дали не може да се направи шумоизолация за въздуховод от няколко дъги със залепени отвътре дунапренови кубчета. Иначе съм скептичен към отопление с въздуховоди - един приятел след една година такова отопление си направи водно.
Уф, за шумоизолацията на въздухопровод...

ЗАБРАВЯТЕ!
Имаме единица обем въздух, който трябва да премине през единица повърхност за единица време. Това е!

bulhomes....
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 45

Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: