Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, имам малък проблем. Купих си лятото професионална машинка от Щатите, която работи на 120 Волта и си казах, че няма проблем, понеже, като се прибера в България ще си взема адаптер, който да променя изходното напрежение от 240 на 120 волта, но машинката не работи нормално а много по-шумно и имам чувството, че ще изгори и за това я пуснах само 2 пъти за по 1-2 секунди, понеже звука беше много шумен и от вибрации едвам я одържах, писах на компанията за този проблем и ми казаха, че за съжаление тази машинка е само за Щатите.
Не виждам логика.. ток е.. винаги може да се манипулира по някакъв начин. Адаптера, който взех е 50 Вата 240 към 120 Волта, 60 херца. Машинката е Andis 120 Волта 60 херца, 10 вата. Не знам защо не функционира правилно, моля Ви помогнете и дайте някакъв съвет.. било то с някакви резистори ли.. не знам не разбирам много от електроника или някакъв трансформатор. :sad: :wink: Благодаря !
velsi - Почетен майстор
Прваилно. Купи си трансформатор и забрави този адаптор.
MrMurdjo - майстор
Ако работи с променливо синусоидално напрежение от мрежата (то да клати някаква котва на електромагнит), то адаптерът трябва да е доста сложен и вероятно скъп, за да генерира такова.
Може да се пробва с автотрансформатор 220-110 волта, каквито има в продажба. Вярно, честотата е 50 херца тук, но ако предположението ми е правилно, разликата няма да е осезаема.
ditronix - специалист
Машинката ти бръмчи повече,защото е предназначена да работи на 60Hz! Синът ми също си донесе такава и същия проблем стоеше и пред нас. Сега я ползва силно бръмчаща с трансформатор 220/110V и няма проблеми.С шума ще свикнеш,вибрациите са с малко по-голяма амплитуда. Опастност да прегрее има само при продължителна работа,но едва ли ще отваряш бръснарски салон,така че стрижи се смело и до насита! Като се върнеш в Щатите машинката отново ще пее....
т.е да не ползвам адаптера а да си купя трансформатор, а той на каква цена е? а и имам чувството, че ако работи с такива вибрации ще изгори
velsi - Почетен майстор
Зависи с каква мощност ще ти трябва. Започват от към 10-15 лева. И още нещо: не вярвай на ватовете на китайците! Ако машинката е примерно 60 вата си купи трансформатор 200 вата, а не сто.
ХУЛИГАНЮ2 - специалист
Значи,както казват колегите,много е вероятно т.нар.адаптор да ти пуска правоъгълни импулси,които малко приличат на синусоида,ама малко.Затова котвата трепти по-различно и съответно бръмчи неестествено.Аз също смятам,че решението е автотрансформатор 220-110.Ако машинката има болтче за регулиране на котвата мисля,че и шума може до голяма степен да се редуцира.
preslav - майстор
ditronix написа:
Машинката ти бръмчи повече,защото е предназначена да работи на 60Hz! Синът ми също си донесе такава и същия проблем стоеше и пред нас. Сега я ползва силно бръмчаща с трансформатор 220/110V и няма проблеми.С шума ще свикнеш,вибрациите са с малко по-голяма амплитуда. Опастност да прегрее има само при продължителна работа,но едва ли ще отваряш бръснарски салон,така че стрижи се смело и до насита! Като се върнеш в Щатите машинката отново ще пее....
Ето това е твоя отговор!
Траф от 220 на 110 V ще намериш, но от 50 на 60 Hz няма как да минеш елегантно - примири се със звука до следващото завръщане в Щатите.
Благодаря ви :) ще си търся трансформатор!

Тема "Adapter 240V to 120V за машинка за подстригване проблем!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: