Здравейте, имам малък проблем. Купих си лятото професионална машинка от Щатите, която работи на 120 Волта и си казах, че няма проблем, понеже, като се прибера в България ще си взема адаптер, който да променя изходното напрежение от 240 на 120 волта, но машинката не работи нормално а много по-шумно и имам чувството, че ще изгори и за това я пуснах само 2 пъти за по 1-2 секунди, понеже звука беше много шумен и от вибрации едвам я одържах, писах на компанията за този проблем и ми казаха, че за съжаление тази машинка е само за Щатите.
Не виждам логика.. ток е.. винаги може да се манипулира по някакъв начин. Адаптера, който взех е 50 Вата 240 към 120 Волта, 60 херца. Машинката е Andis 120 Волта 60 херца, 10 вата. Не знам защо не функционира правилно, моля Ви помогнете и дайте някакъв съвет.. било то с някакви резистори ли.. не знам не разбирам много от електроника или някакъв трансформатор.
Благодаря !
Не виждам логика.. ток е.. винаги може да се манипулира по някакъв начин. Адаптера, който взех е 50 Вата 240 към 120 Волта, 60 херца. Машинката е Andis 120 Волта 60 херца, 10 вата. Не знам защо не функционира правилно, моля Ви помогнете и дайте някакъв съвет.. било то с някакви резистори ли.. не знам не разбирам много от електроника или някакъв трансформатор.