Има една подробност.Картофките се пържът в мазнина но в калайдисан тиган на огън.Че е вкусно съм съгласен но полезно не знам????А прасетата в БГ са 2 основни вида.Едната порода е внос.На външен вид са дълги с увиснали уши напред.При правилно хранене се получава много-добро месо с около 10-15% сланина.Точно такова каквото използват в макдоналса.На касабски ези се нарича мраморно месо.Втория вид за който се твърди че била месна бългърска е по-къса на вид и много-тумбеста.С прави уши като на вълчак.Месо-сланин е 60на 40%.Порода за сланина и маз.За имената на породите не-мога да си спомня.И една рецепта за приготвяне на сланина в буркан омния.Реди се сланината но не плътно и се слага чесън,парченце дафинов лист,бахар,сол,захар и ч,пипер.Заварява се като краставичките само за вакум.Няма по-вкусно месо от домашното и то прясно заклано.

