fox_vt написа:Вие нещо не можете да го разберете човека-вземаш кабел с 3 жила заголваш ги и трите и ги свързваш в една точка,от другата страна на кабела също-това става фаза.След това режеш още едно такова парче от трижилния кабел и правиш същото като той става нула.Всичко точно ще работи но за да стане врътката тези кабели трябва да се вържат директно към таблото или на място където кабела ще издържи 8 те кв.Имено за това говоря и аз! ДТЗ няма как да сложа,все пак ако имам средства да си я позволя,нямаше да правя такива глупости с кабела. Иначе и баба знае как се прави с пари

А въпроса за кабела беше принципен,защото тая година ще изграждаме инсталацията на брат ми и може да ползваме тоя кабел точно по този начин.Не е крайно необходимо,защото мислим да разделим всичко на няколко кръга и общо взето всяка стая ще е на отделен предпазител,като бойлера и той ще е на собствен.Той няма намерение на ползва проточен,така че и 2,5 мм кабел ще му е достатъчен,но все пак,за по-голяма сигурност (или ако не успея да го убедя,че бойлера трябва да има свой предпазител)...или пък ако не е практически изпълнимо без да се кърти(сегашната инсталация върви по тавана и слиза после в стените,затова няма нужда от къртене за обновяването и) тогава ще ползвам този вариант с двойно нанесен кабела
В тоя ред мисли,така и така съм почнал,да попитам и как е най-правилно да се направи заземяване,защото инсталацията му е отчасти трипроводна и ако не е твърде скъпо и трудно за изпълнение,може да си поиграем да я и заземим. Все пак заземяването си е заземяването и няма нищо общо със зануляването,което правя у нас...Какви материали са необходими за едно заземяване и как е правилно да се изпълни?