• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pipilica - майстор
ОК, пробвай ти нататък да му обесниш.
fikata - майстор
Ти така и така вече си го взел под опека, преди да се оттегляш попитай men79 дали са му занулени контактите. Ако не са - обЯсни му какво трябва да направи.
pipilica - майстор
Ми добре ще продължа да му помагам.
Според мен не е добре начинаещ да се обърква с различни обЯснения на едно и също нещо.
Та сега men79 кажи занулени ли са ти контактите (имат ли мостче между нулата и пластините
които стърчат от контакта)

Прикачен файл

Electro-41.jpg
Electro-41.jpg (23.18 KиБ) Видяна 3685 пъти
Тани - модератор
Няма монтирана ДТЗ, но ми се струва, че системата е трипроводна и тогава не се свързва мост !!!
Мен , колко кабела ходят до контактите?
sasooooooooo - "специалист"
Тани написа:
Няма монтирана ДТЗ, но ми се струва, че системата е трипроводна и тогава не се свързва мост !!!
Мен , колко кабела ходят до контактите?
И аз това го питах преди две старници и каза три.
В таблото и аз виждам че влизат три жила. Следователно при желание и възможност може да се изпълни и с дефектно токова защита. Да видим как ще се справи със сегашната ситуация, но специалист ще му трябва за дтз-то.

В друга стая имаш ли при ключовете по три кабелчета?
Този кабел 'дето ще го разменяш е усукан с изолационна лента. Под нея вижда ли се основният му цвят /черен, кафяв или друг/?
След като ги размениш, провери всяка фасунга по отделно и следи дали фазата е на пъпката. Ако е обратното - оправяй и това.
pipilica - майстор
МЕН къде се загуби, кво стана с ключовете.
Прочетох че ти е трипроводна инсталацията ама за всеки случай те питах по молба на fikata.
Дай утре сериозно да ги направим тия ключове и да пием по бира а?
men79 - специалист
Наложи се да отсъствам за малко, но днес си купих девиаторните ключове и ги поставих ... всичко е 6 точки... много хубава работа свършихте тук , перфектни сте :arrow: =D>

Проверих в едната стая фазата е на пъпката .....
pipilica - майстор
Ей Браво на тебе, радвам се че си се справил с проблема.
nikivd - специалист
Здравейте! Преди време си закупих една енергоспестяваща Осрам 14 вата. 750лм, 827, 8,5лв. Много съм доволен. Абсолютно заменя 75 ватова крушка с волфрамова жичка. Преди 2 дни минах покрай практис и видях има подобни на промоция. Крушките бяха М-лукс 18вата. 900лм. за по 2 лв. Закупих 5 бр. Истината е че информацията на етикета не е вярна! Пише че са 18 вата и светят като 75 ватова обикновенна крушка. Това не е вярно. Те консумират 18вата но и си светят като за 18 ватова обикновенна крушка! Дори и за нощна лампа не стават. Дори и много дразнят. Интересувам се какви крушки да взема (по евтини) за да консумират 15вата а да светят като за 75вата. В нета гледам разни промоции на Филипс по 3,5лв. Това истински ли са? Дайте добра марка на добри цени. И по възможност да са с мека светлина.
vk - специалист
Осрам и после Филипс вземай, a меката светлина(като на обикновените крушки) е при 2700 - 2800 келвина (температура на светлината). Нагоре към 5 - 6000 келвина е студено бялото.
Вземал съм и едни Brilliant, a също и Opple (това са търговски марки), внася ги "Габровски лайт" (www.gabrovski-light.com)
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20

Тема "Компактни луминесцентни лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: