• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Chefo77 - майстор
За какво ти е мерене след трафа - теб не те касае какво отива към климатика, а какво идва към трафа. Този траф нали взема ток отнякъде. При климатика на майка ми - от обикновен контакт, на който може да бъде закачена такава джаджа.
Krass - майстор
А как ще разбереш какви са загубите в трафа.Говоря и за момента в който климатика работи.
infomar
Аз си мисля, че ако разбереш какви са "загубите на трафа при спрян климатик, но не изключен от мрежата, това трябва да ти даде приблизително загубите на трафа. При включен климатик, този разход няма да е чувствително по-различен. Сложи му 10% от горе за презастраховане и готово. едва ли ще ти трябва точност до третия знак. Има толкова много променливи че по-добре не се задълбочавай много.
Между другото има подобни устройства които работят на 110 волта, не си търсил, не си намерил.
Krass - майстор
Не е така. загубите на празен ход не са като загубите под товар.

Сега намерих това http://forum.setcombg.com/index.php?topic=33366.384
Chefo77 - майстор
Krass написа:
А как ще разбереш какви са загубите в трафа.Говоря и за момента в който климатика работи.
Когато работи нямам идея. Еколог/паркетчия съм, не електротехник :)
infomar
Krass написа:
Не е така. загубите на празен ход не са като загубите под товар.

Сега намерих това http://forum.setcombg.com/index.php?topic=33366.384
Добре е обяснено, но само се обърках от празен, пълен и какъв там друг ход. Един го каза много точно - "Пред трафа поставих един ключ и го изключвам от там". Така, че 40 вата загуби за 24 часа са 1 киловат или 30 киловата месечно. Почвай сметки - нощна/дневна... средна.... кажи го 0.10 лв. или 3 лева месечно. Струва ли си на фона на останалите загуби да се занимава човек със загуби на трафа? Ясно е че ще има загуби, но на фона на главното не са решаващи.
fbr - майстор
Като толкова те гложди загубите на трафа, си вземи две устройства за мерене на енергия, един пред трафа, един след него, разликата ще са загубите на трафа.
Krass - майстор
Устройството за мерене на енергия слад трафа трябва да е за 100V. Има електромери за работа с напреженови тр-ри, но са трифазни, което не е проблем, но трябвя да се открадне от някъде :wink: .
fbr - майстор
Нещо бъркаш. Аз виждам това.

KD-302
- Betriebsspannung: 90 bis 250 VAC 50/60 Hz
Krass - майстор
Ами това работи на220V. След трафа имаш 100. Ще работи ли правилно и дали изобщо .
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16

Тема "Рециклирани климатици - да или не!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: