Проявете вашата изобретателност.
vonam - помощник
Браво за барбекютата,мн. добре са станали.С пожелание да не изстиват( все да сте покрай тях) :rock: :partyman:
Andri01 - майстор
vonam написа:
Браво за барбекютата,мн. добре са станали.С пожелание да не изстиват( все да сте покрай тях) :rock: :partyman:
Е,сега за наказание,тези дето си показва...джантите,да покажат и работата им:). Със съответното описание: тип мръвка,подправки,и другите му там тинтири-минтири :partyman:
Тани - модератор
Яаа имало конкурентна тема на валандърите! Това може да се ползва и за огнище на валандъра , а като поизгорят дървата - хоп мръвчиците на скарата за тези дето ги обичаме по-сухички и опушени!

Браво за идеята с вентилатора - направо си я открадвам !
filmatoplo - майстор
:-D Подкрепям :supz: , за майстора на барбекюто от джанта -поне от сърбите откраднахме идеята за скара -само че се прави от квадратно желязо 6-8 мм :wink: Или сръбската скара е продълговата кутия със скара отгоре , която е на панти , дръжката пред теб , пантите назад .Палиш въглищата , след разгаряне ги натупкваш с ръжена или лопатка , и ги поръсваш отгоре със стара пепел -така пече само нагорещеното квадратно желязо , където усетиш че не пече добре разравяш пепелта и въглищата затоплят отново.Е сърбина от Лесковац си знае работата и му вярвам :wink: .Сега всички скари по заведенията лятото са направени по образец на скарата на сърбина.Kanapes -когато ти писне , заваряш отвора на браната и воала -Валандър :partyman: .
kapanec - специалист
Може не е лоша идеята :wink:
galin56 - специалист
Абе не че се заяждам, и наистина рядко пиша такива коментари, но само като прочетох, че тази стара джанта е стояла няколко години във курник и ми стана гадно. Как през главата ти можа да мине от тая стара и ръждясала джанта ,сети и какво са правили кокошките с години върху нея, да си направиш скара да си печеш пържоли. То вярно че, когато си го направиш сам е най-вкусно, но в тоя случай по-добре я дай на вторични за 7-8 лв. и дай още 20-на и си купи нова. Знам, че едва ли ти е бил проблема парите, но все пак.
Въпреки това ако ти харесва крайния резултат ползвай си я все по хубави поводи и да ти е сладко!
batkotony - специалист
galin56 написа:
Абе не че се заяждам, и наистина рядко пиша такива коментари, но само като прочетох, че тази стара джанта е стояла няколко години във курник и ми стана гадно. Как през главата ти можа да мине от тая стара и ръждясала джанта ,сети и какво са правили кокошките с години върху нея, да си направиш скара да си печеш пържоли. То вярно че, когато си го направиш сам е най-вкусно, но в тоя случай по-добре я дай на вторични за 7-8 лв. и дай още 20-на и си купи нова. Знам, че едва ли ти е бил проблема парите, но все пак.
Въпреки това ако ти харесва крайния резултат ползвай си я все по хубави поводи и да ти е сладко!
Абе точно на заяждане ми отива ама нейсе...Пич, ти правил ли си някога скара или барбекю?Знаеш ли каква температура се развива?Мисля си,че ако не е заяждането, остава единствено варианта да си гнуслив,което няма нищо общо с евентуалната опасност от приготвянето на храната в "нечиста" джанта...И да,със сигурност ще му е сладко... :wink:
По темата-варианта с вентилатора и на мен много ми хареса.Със сигурност при разпалване е незаменим! :-D
Krass - майстор
Друго си е да си купиш от моргата една стерилна джанта :lol: . Между другото знаете ли къде пикаят професионалните шофьори? Между двата задни моста, но задължително на гумата :wink:
galin56 - специалист
batkotony написа:
galin56 написа:
Абе точно на заяждане ми отива ама нейсе...Пич, ти правил ли си някога скара или барбекю?Знаеш ли каква температура се развива?Мисля си,че ако не е заяждането, остава единствено варианта да си гнуслив,което няма нищо общо с евентуалната опасност от приготвянето на храната в "нечиста" джанта...И да,със сигурност ще му е сладко... :wink:
По темата-варианта с вентилатора и на мен много ми хареса.Със сигурност при разпалване е незаменим! :-D
Не, не исках да се заяждам. Просто наистина се погнусих малко. Иначе знам че при такива температури всички бактерии измират(то и за това храната се подлага на термична обработка), но въпреки това се погнусих. Иначе ако човека, който я е направил не е гнуслив нека си я ползва. Лошо няма. Той човека не ме кара да ям със него.
Просто тая идея на мен не ми допада. Ако такава джанта се намираше в курника ни на село бих я продал и си купил скара от магазина. Но това си е моето решение. Всеки има право на избор.
kuger - майстор
Това с вентилатора е хитро, крадвам идеята. Авторско право ще плащам, когато дойдат да си го поискат! :razz: Притеснява ме, няма ли да влиза пепел във вентилатора?

Тема "Барбекю от джанта на камион." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: