• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 285
Ел. инструментите. Консумативи.
pavkatay - майстор
Тани написа:
bisermonov написа:
...Аз работя с бук и не пробиеш ли предварително отвор няма шанс да завиеш винт 6х60 ...
Защо? Къса винта ли? Или се цепи материала!
Аз залагам на първото без да имам някакъв опит. :?
gottogetit - специалист
колеги да се похваля и аз с новата си придобивка. DEWALT XRP - DC988 18V, 3 скорости, плюс ударно пробиване. литиеово йона батерия 2Аh. бързо зарядно за 40 мин. супер доволен сам. на 2 скорост завива винт 6 по 120 в дърво, без разпробиване.да не говоря за 1 скорост.няма спиране.

Прикачен файл

Image1353.jpg

Прикачен файл

Image1352.jpg

Прикачен файл

Image1356.jpg

Прикачен файл

Image1351.jpg

Прикачен файл

Image1350.jpg
Chefo77 - майстор
gottogetit написа:
колеги да се похваля и аз с новата си придобивка. DEWALT XRP - DC988 18V, 3 скорости, плюс ударно пробиване. литиеово йона батерия 2Аh. бързо зарядно за 40 мин. супер доволен сам. на 2 скорост завива винт 6 по 120 в дърво, без разпробиване.да не говоря за 1 скорост.няма спиране.
Ей-сега ще разбереш какво си изтървал като толкова време ползва онова китайче :) :)
Честито, Ванка!
Тани - модератор
Браво! Да ти е честит и да ти служи дълги години! За каква работа го ползваш?
gottogetit - специалист
Тани написа:
Браво! Да ти е честит и да ти служи дълги години! За каква работа го ползваш?
мерси за пожеланията. по принцип го използвам за много неща, но най вече за монтаж на пвц и ал дограма.
valentin114 - специалист
Утрепа змея, парите ще ти ти ги върне многократно...има ли благородна завист...за мен е гадна....завиждам ти гадно...със здраве да си го ползваш :)
gottogetit - специалист
valentin114 написа:
Утрепа змея, парите ще ти ти ги върне многократно...има ли благородна завист...за мен е гадна....завиждам ти гадно...със здраве да си го ползваш :)
хаха мерси, честно казано и аз си завиждам хаха :)
Тани - модератор
Попитах те , защото ми се вижда доста масивен и ми се струва че ще ти уморява ръката повече. Реално капацитета на този винтоверт ще се използва най-пълноценно ако се ползва за го;еми натоварвания - от някой дърводелец да речем! Аз с моята 12 волтова лека Макита завивам 6х200+мм винт в дърво дори сега с амортизираните на 4 години батерии! Щом е за дограма , няма да ти се налага да го държиш по цял ден в ръката , така че няма да е проблем! А мощността си е мощност! Аз завивам гореспоменатия винт на 1-ва скорост , а ти предполагам може да го направиш и на 2-ра , което означава по-бърза работа , което не е без значение!!!Написаното дотук не го приемай като забележка! По-скоро давам насоки за тези ,които тепърва ще си избират инструмент!
Още веднъж - със здраве да си го ползваш!
valentin114 - специалист
Тани, с риск да си навлека нов БАН, бих ти казал, че втората скорост на винтовертите е за пробиване, не за навиване...знаеш ги двете...1100-500
gottogetit - специалист
Тани написа:
Попитах те , защото ми се вижда доста масивен и ми се струва че ще ти уморява ръката повече. Реално капацитета на този винтоверт ще се използва най-пълноценно ако се ползва за го;еми натоварвания - от някой дърводелец да речем! Аз с моята 12 волтова лека Макита завивам 6х200+мм винт в дърво дори сега с амортизираните на 4 години батерии! Щом е за дограма , няма да ти се налага да го държиш по цял ден в ръката , така че няма да е проблем! А мощността си е мощност! Аз завивам гореспоменатия винт на 1-ва скорост , а ти предполагам може да го направиш и на 2-ра , което означава по-бърза работа , което не е без значение!!!Написаното дотук не го приемай като забележка! По-скоро давам насоки за тези ,които тепърва ще си избират инструмент!
Още веднъж - със здраве да си го ползваш!

да колега,малко е тежка е 2.2кг с батерията.аз си имам по малка машинка за по финни неща.днес на втора скорост, завих няколко винта 6 по 120мм в 10 см суха греда от чам, за да го пробвам как работи.толкова бързо ги зави, че дървото започна да пуши от задния край , където се показа видията. дават и 56 Нютон метра, сила на завиване.
на първа скорост е до 450 оборота, на втора 1450, а на трета 2000 оборота/мин.
друго интересното и полезно е, че ако си на 1 степен на въртящия момент на съединителя и си на трета скорост и 2000об/мин, да завиваш малки видии, съединителя прескача много лесно. но ако смениш втора или първа скорост, и си пак на 1 степен, то съединителя прескача доста по трудно. машинката има 22 степени на съединителя, но с смяна на скоростите, степените на съединителя стават доста повече. и така доста се увеличава приложението на машинката.
също така ударното пробиване е доста добре.не е перфоратор, но го тествах в платна тухла от старите. с 8 мм свредло проби тухлата за по малко от 10 секунди.
патронника е много хубав, като стягаш щрака 1-2-3-4-5-6-7 пати, и с всяко щракане, стяга все по силно.
забравих да кажа, че най голямата екстра е , че батерията е НАНО-ФОСФАТНА-ЛИТИЕОВО-ЙОННА. клетките пише че са японски. дават им живот над 2000 зареждания без проблеми. има и защита от прекалено разреждане или претоварване, процесора в нея , направо е изключва като падне под определен минимум.
Последна промяна от gottogetit на съб яну 21, 2012 1:27 am, променено общо 3 пъти.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 285

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: