• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 67
Напишете въпрос свързан със санирането.
velsi - Почетен майстор
Обикновено е достатъчно заклинването на само единия пакет. В твоя случай горния, по-големия. Ако случая се окаже тежък може да заклиниш и двата, но мисля, че няма да се наложи. Въпросните подложки би трябвало да могат да се купят във всеки нормален склад за алуминиеви и пвц профили и обков. Евтини са, някъде към пет лева за пакетче от мисля 20 или 30 броя.
Ето и моя проблем:
Обков МАСО..дограма на 2 години..непребира в горната панта (снимка 1 и 2)....при прочитане на предишни постове, намерих начина на регулиране...уви, навит е докрай.....някакви други идеи, с които да мога да се справя сам??....има и нещо друго. Въпросното винче има все пак малак свободен ход, но при навиването дори и с него( около един оборот) зъбчето опира в насрещниците, при опит да се затвори крилото при отворена дръжка.
Благодаря, предварително.

Прикачен файл

22122011310.jpg

Прикачен файл

22122011309.jpg
pavkatay - майстор
Не разбрах надигна ли крилото, защото точно от това има нужда като гледам ?
velsi - Почетен майстор
Дигни крилото, а после развий насрещниците и ги премести, където е нужно.
Неуспях....имаше само около оборот, и това му беше крайно положение при което не се повдигна достатачно...само казах че дори и с малкото навиване, насрешниците трябваше да се местят за да паснат.
pavkatay - майстор
Ами може крилото да е по-малко. Измери ширината и дължината и виж дали е = светлия отвор на касата +16мм.
Аз съм се сблъсквал с такава изработка.
А насрещниците може така да са монтирани, но това е лесно поправимо (то и това с крилото е поправимо, но по-трудно :) ).
Успях....всъщност се оказахте прави, крилото трябваше да се повдигне, но понеже отгоре упираше в улея и аз си мислех че това е крайно положение. Повиках един приятел, който отгоре наместваше, а аз отдолу навивах...и стана. Само насрещниците трябва да преместя,но засега като повдигна дръжката малко нагоре и зъбчетата слизат надолу....бутам крилото и след това затварям.....като се затопли малко тогава ще ги местя.
Благодаря на всички....и Весела нова година!!!
firesword - помощник
Здравейте,

отдавна разглеждам форумите тук и най-накрая се реших да се регистрирам :) Специално благодаря на хората писали тук и множеството снимки.

Ето и моята история с дограмата:
Монтираха ми дограма в края на 2009та. Има 5 години гаранция за обкова и стъклопакета. Докрамата е ВЕКА с обков MACO. С двуосно отваряне е. Забелязах, чак сега че между пантите и на двете крила отзява 2-3 мм и духа като за световно - все едно нямам дограма.
Опитах да се обадя на Мултитех - да дойдат да си я регулират - и о! изненада, весеа коледа - само сайта им работи а всичките им телефони са закрити!

Прочетох всичко тук и поогледах. Проблема е че зъба с насрещника, между пантите, въобще не прибира, а минава на разстояние от насрещника! Едното крило се оправи след като в горния край го прибрах леко към пантата. Другото обаче и в крайно положение не искаше да зацепи. Тогава подложих на насрещника и го повдигнах, сложих и по дълъг винт, и пак стана здрав. При затваряне обаче пак имаше леко отзяване и духаше ?!?!? Тогава натегнах и отгоре и отдолу в крайно положение, и прилепна най-накрая. Дано и аз да съм полезен на някого!

Весело посрещане на новата година и Наздраве!!
Здравейте! Прочетох темата, но все пак имам въпрос към вас.
Проблема е, че духа, както можете да се досетите, между пантите на прозореца. Прозорецът е REHAU, а обковът е Roto.
За жалост не мога да разбера при мен кое точно е мястото, от което да регулирам притискането на крилото към касата.
Ето ви снимка:

Прикачен файл

31012012038.jpg
aristokrata - специалист
Отпускаш имбуса(може и торкс да е,не виждам хубаво на снимката) на насрещника,който ти е на касата и го преместваш навън(като гледаш снимката надясно)
Успех!
Последна промяна от aristokrata на вт яну 31, 2012 11:25 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 67

Тема "Регулиране обков PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: