• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
dodishefa - напреднал
Имам следният сериозен проблем. Живея в панелен апартамент, на седмия етаж. В хола имам тераса която сам присвоил и сега е като всекидневна,вътре се готви,имам аспирация, имам мивка на земята сам с плочки.Присвоената тераса е с външна изолация и пвц дограма,но под мен терасата е отворена. По стъклата направо тече вода и пода на терасата се мокри само трием с кърпи. Започнаха да мухлясват ъглите в стаята.Дайте ми съвет какво да направя за да премахна тази влага.Четох за влагоуловители,но ми се иска ако може да премахна влагата,ако не стане ще купувам. Благодаря предварително (знам че има много теми и сам ги изчел, но реших да отворя нова за моя случай.)
Бат Иво - специалист
Най студената част от този твой апартамент се оказва терасата.И по ред причини една от които е и готвенето на същата кондензира влага.Не си писал нито каква ти е дограмата ,нито как е изолирана терасата?
dodishefa - напреднал
Дограмата ми е ПВЦ на Саламандър три камерна с обикновено стъкло,а изолацията от вън е със 5см стиропор,шпакловка и мазилка. От вътре на терасата сам направил на тавана и страничните стените също със стиропор,а на пода има фибран 2см и от горе е със теракот.
Pooh - майстор
dodishefa написа:
Дограмата ми е ПВЦ на Саламандър три камерна с обикновено стъкло,а изолацията от вън е със 5см стиропор,шпакловка и мазилка. От вътре на терасата сам направил на тавана и страничните стените също със стиропор,а на пода има фибран 2см и от горе е със теракот.
Тук е една от грешките, които водят до поява на влага и последващо образуване на мухъл. EPS /т.нар. Стиропор/ е материал за ВЪНШНИ топлоизолации. Няма пароизолационни свойства и при вътрешно полагане пропуска образуваните в помещението водни пари до точката на оросяване, където те се превръщат в капки вода и ... резултата сте го видели вече.
mcm - специалист
Пробвай да изолираш пода на терасата отвън, под теб, от към комшията, с поне 4-5 см стиропор.
Не се стягай за вътрешната изолация от стиропор, преди доста години спрях конденз по панелна стена с 2 см стиропор, лепен с цимент и C200.
8180 - майстор
Колегата Pooh е прав по принцип и в дългосрочен план, когато влагата би могла да се натрупа зад стиропора. В случая по-същественото според мен е:
dodishefa написа:
По стъклата направо тече вода и пода на терасата се мокри само трием с кърпи. Започнаха да мухлясват ъглите в стаята.
В тази ситуация, с какъвто и материал да е изпълнена вътрешната ТИ, почерненото няма да се промени. Причината е известна - висока влажност и недостатъчно отопление.
Второто е ясно, а първото най-добре да се бори (както следва) - при източника, проветряване и вентилация, евентуално осушител, смяна на дамакинята. :)
Как изглежда "аспирацията", да попитам.
dodishefa - напреднал
Едно пояснение да направя от вътре имам изолация само на тавана на страничните стени няма(това го разбрах току що). Миналата година женами беше бремена и почти не е готвила,но всичкото това си го имаше пак. Според вас влагоуловитела ще помогне ли. Комшийте под мен ги няма,не са в България и няма как да правя изолация на тавана на терасата им.Току що видях,че на малката матрака на леглото е започнал да мухлясва направо сам във шок,дали да не ходя направо за влагоуловител. Кажете си мненията за тези влагоуловители на ток които са ще ми свърше ли работа тази машинка.
jekasus - майстор
Проветрявате ли стаята изобщо? или заради бебето ви е страх да го правите?
Тани - модератор
dodishefa написа:
Ако това в червеното е вярно , няма как да се спасиш от проблема! НАистина ли е само стъкло , а не стъклопакет?
dodishefa - напреднал
Проветряваме,но за кратко заради бебето.Дограмата е със стъклопакет с обикновено стъкло(не е Кстъкло). Имате ли някаква представа за функцията на климатика за изсушаване,дали може да помогне нещо.
  • 1
  • 2

Тема "Влага и мухъл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: