Имам следният сериозен проблем. Живея в панелен апартамент, на седмия етаж. В хола имам тераса която сам присвоил и сега е като всекидневна,вътре се готви,имам аспирация, имам мивка на земята сам с плочки.Присвоената тераса е с външна изолация и пвц дограма,но под мен терасата е отворена. По стъклата направо тече вода и пода на терасата се мокри само трием с кърпи. Започнаха да мухлясват ъглите в стаята.Дайте ми съвет какво да направя за да премахна тази влага.Четох за влагоуловители,но ми се иска ако може да премахна влагата,ако не стане ще купувам. Благодаря предварително (знам че има много теми и сам ги изчел, но реших да отворя нова за моя случай.)
- 1
- 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
dodishefa
- напреднал
15 мнения в "Влага и мухъл"
Pooh
- майстор
dodishefa написа:Дограмата ми е ПВЦ на Саламандър три камерна с обикновено стъкло,а изолацията от вън е със 5см стиропор,шпакловка и мазилка. От вътре на терасата сам направил на тавана и страничните стените също със стиропор,а на пода има фибран 2см и от горе е със теракот.Тук е една от грешките, които водят до поява на влага и последващо образуване на мухъл. EPS /т.нар. Стиропор/ е материал за ВЪНШНИ топлоизолации. Няма пароизолационни свойства и при вътрешно полагане пропуска образуваните в помещението водни пари до точката на оросяване, където те се превръщат в капки вода и ... резултата сте го видели вече.
8180
- майстор
Колегата Pooh е прав по принцип и в дългосрочен план, когато влагата би могла да се натрупа зад стиропора. В случая по-същественото според мен е:
Второто е ясно, а първото най-добре да се бори (както следва) - при източника, проветряване и вентилация, евентуално осушител, смяна на дамакинята.
Как изглежда "аспирацията", да попитам.
dodishefa написа:По стъклата направо тече вода и пода на терасата се мокри само трием с кърпи. Започнаха да мухлясват ъглите в стаята.В тази ситуация, с какъвто и материал да е изпълнена вътрешната ТИ, почерненото няма да се промени. Причината е известна - висока влажност и недостатъчно отопление.
Второто е ясно, а първото най-добре да се бори (както следва) - при източника, проветряване и вентилация, евентуално осушител, смяна на дамакинята.

Как изглежда "аспирацията", да попитам.
dodishefa
- напреднал
Едно пояснение да направя от вътре имам изолация само на тавана на страничните стени няма(това го разбрах току що). Миналата година женами беше бремена и почти не е готвила,но всичкото това си го имаше пак. Според вас влагоуловитела ще помогне ли. Комшийте под мен ги няма,не са в България и няма как да правя изолация на тавана на терасата им.Току що видях,че на малката матрака на леглото е започнал да мухлясва направо сам във шок,дали да не ходя направо за влагоуловител. Кажете си мненията за тези влагоуловители на ток които са ще ми свърше ли работа тази машинка.
Тани
- модератор
dodishefa написа:Дограмата ми е ПВЦ на Саламандър три камерна с обикновено стъкло,а изолацията от вън е със 5см стиропор,шпакловка и мазилка. От вътре на терасата сам направил на тавана и страничните стените също със стиропор,а на пода има фибран 2см и от горе е със теракот.Ако това в червеното е вярно , няма как да се спасиш от проблема! НАистина ли е само стъкло , а не стъклопакет?
- 1
- 2
Тема "Влага и мухъл" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература