• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 42
Съвети за начинаещи готвачи.
sspoko - специалист
Да това е талаша които използват за пушене, със същия успех може да се използват и едногодишни клонки от ябълка слива кайсия /аз поне тези съм ползвал защото ги имам в двора може и с други видове да става/ нарязани по на около 2см. за да се наредят по плътно.
stiv1961 - майстор
+1. Аз също ползвам клонки с различен диаметър защото не мога да намеря талаш/ а той не трябва да е от смолисти дървета/. Нарязвам ги на парчета по 2-3 см и ги сипвам на дъното.
crez - майстор
Орехови черупки, става перфектно.
stiv1961 - майстор
А с бадемови или лешникови черупки дали ще стане :? Тази зима много лешници и бадеми се изядоха а не се сетих да запазя черупките :headbash:
BARD - специалист
Ето ги истинските опушвачки а не разни кофи ,тави и всякакви други измишльотини.Книжката е стара но много интересна макар че е на чешки чертежите са напълно разбираеми. :)
Като изключа щатните плювачи във форума мога да я предоставя на всеки който проявява интерес по темата.
А също така и още една книжка Руска със рецепти като бонус.

Прикачен файл

4.jpg

Прикачен файл

6.jpg

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

1.jpg
stiv1961 - майстор
Тя топлата вода е открита отдавна пък и в нет-а има много информация относно опушването/ особено пък в руските сайтове/
BARD - специалист
Дерзай само гледай да не се опариш със водата от нета. :-D
Става ли хубаво опушване във ламаринената кошница дето са ти я подарили , в нета е пълно със такива.

Не не се заяждам [-X просто питам.
stiv1961 - майстор
Ако си чел предните ми постове ще разбереш, пуснал съм и снимки. Молдованката, която ми подари ,,кошницата" ми каза, че в Молдова опушват основно с такива пушилни/ коптильки/ и започват от петък та чак до неделя. Да имало за цяла седмица :-D
MMIel - специалист
BARD написа:
Ето ги истинските опушвачки а не разни кофи ,тави и всякакви други измишльотини.Книжката е стара но много интересна макар че е на чешки чертежите са напълно разбираеми. :)
Като изключа щатните плювачи във форума мога да я предоставя на всеки който проявява интерес по темата.
А също така и още една книжка Руска със рецепти като бонус.
Хей, BARD. Вземи направо качи тези книжки. Само дразниш :axe:. За мен е късно, но все на някой ще свършат работа. А и проявявам интерес към книжката с рецепти.
За коптилнята не бъди толкова критичен и тя си има своето място в кухнята. От снимките нещата изглеждат много добре. Остава и бат Стоян да ни покани за да опитаме как е и на вкус =P~
Последна промяна от MMIel на съб фев 04, 2012 8:52 pm, променено общо 1 път.
BARD - специалист
Не съм против опушвачката/коптилная/ щом човека си я харесва и му върши работа ,само попитах дали наистина става добре опушването в нея мен лично ме съмнява.

Нямаш проблем за книжката с рецепти пиши ми на лични. :)
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 42

Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: