Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Synthy - специалист
120л - започва от 600лв и вече се качва в зависимост от екстрите, които искаш. Мен мисълта ми беше най-вече за дебелината на ламрината. Тук много хора пишат, че на ЕЛДОМ били "като вестник". 1.5мм влиза ли в това определение? На мен лично 1.5мм ми се вижда добра дебелина за водосъдържател.
VLADO66 - майстор
Да това е нормална дебелина.Стига да има и добра гаранция ,защото проблем изниква обикновенно при заварките.
Synthy - специалист
10г. на водосъдържателя, 2г. на ел. частта.
Ми май ще се мятам... дано да излезнат добри продуктите им.
Synthy - специалист
На въпросните сънсистем тук от темата, пише, че ламарината на CrNi водосъдържателите е 1.4301 - това дебелината ли е? Щото ако е така - май няма разлика с тези на декамекс, а цената е по-добра.
lux_e_on - специалист
Synthy написа:
Аз ще опитам да ремонтирам моят бойлер. Светльо Шишков ми е единствената алтернатива за неръждавейка, ама... за 120л. 700лв, като гаранцията на ел. частта е само една година - не благодаря! От потребителска гледна точка изобщо не ми е оферта подобно нещо, колкото ще да е качествена заварката. Ако не мога да оправя сегашният.. тогава ще мисля какво да купувам, но определено няма да е СШ.

П.С.
някой, нещо.. алпа титан??? Да не фалираха?
Ти го купи от СветлЮ забележи с Ю накрая-не питай що търговска марка,ама да ти издаде фактура и точно тя ти дава две години гаранция на целия уред според действащото законодателство,даже не е необходимо да имаш гаранционна карта и пак важи гаранцията
Synthy - специалист
Еми купих го, от СветлЮ (забелязвам - Ю :) ). Малко съм се объркал с цените. Всички казват, че са най-добрите на нашият пазар. Еми добре. Другата седмица го чакам да пристигне. 120л. вертикален бойлер с 3kW нагревател, без серпентина.
lux_e_on - специалист
Айде безаварийно тогава и със здраве!
Synthy - специалист
Силно съм разочарован от сглобката на бойлера на Светлю Шишков... Толкова калпава сглобка отдавна не бях виждал. Долу на снимките се виждат някои от неприятните за мен изненади. Най-неприятно беше да ползвам флекса за да си нагодя вертикално бойлера, за да не е килнат (на снимките се виждат разликите в двата края на планката за монтаж). Може ли толкова да няма качествен контрол, за да се допусне изобщо да излезне от цеха бойлер с такава крива планка. Паякообразния монтаж на ел. частта не го коментирам - въпрос на виждане е, обаче планката, на която е сложен термостата е толкова калпава, че се криви без никакви проблеми, буташ леко и вече е крива. Отделно, че термометъра на корпуса изобщо не контактува с водосъдържателя, и показва 10* разлика. За изолацията нищо не мога да кажа - не разбирам дали е ОК, обаче поне на пипане, корпуса не е топъл (да речем че е ОК). Обаче водосъдържателят се мести съвсем спокойно в кожуха си. Друго лошо впечатление ми направи пластмасовите капаци на бойлера. Горният и долният са доста меки (горният ОК, не е нужно да е твърд). Долният обаче според мен трябваше да бъде по-здрав, не да се огъва при вкл. и изкл. на бойлера от копчето. Сега ще кажете "какво мрънкаш, да го беше върнал", еми да бях го върнал, обаче вече бях разкачил старият бойлер, а и за този чаках седмица заради студа. Нормалният срок е 2-3 дни. Да оставя жената и детето без никаква топла вода 2 дни заради тъпата изработка на бойлера - не ми е никак оферта, още по-малко пък да връщам старият бойлер обратно пак заради смотаната сглобка. Та сега искрено се надявам това да са просто козметични дефекти, и водосъдържателят да е добре направен. Иска ми се да вярвам, че и ел частта е ОК, и няма да ми замине нагревателя след 1-2 години, обаче като гледам какви части са сложени (възможно най-евтините и според мен некачествени)... силно се съмнявам нагревателят да е изключение и да е нещо добро. Ще видим напред във времето кое как и защо. До тук като изключим по-горните ми неприятни изненади, бойлера работи добре. Затопли водата за около 4:30 часа от съвсем студена до 60*. Приемливо време за 3kW нагревател и 120л вода с температура около 5-6*. След всичката употреба на думата "майка" докато го монтирах и се борех с тъпата планка, крайният резултат е достатъчно количество топла вода :) Дано да я имам мнооого дълго време (примерно 10г.) с този бойлер.

П.С.
На елдом нямах никакви проблеми с ел. частта (отново 3kW нагревател), като отворих в съботата да разкача кабела, нямаше никъде нищо нагоряло, въпреки че всичко е на кабелни обувки и устерклеми. Това само за протокола, защото тук в някоя от темите пишеше, че кабелните обувки били голям проблем. Еми според мен не са, ако са достатъчно големи за да не нагорят от малка контактна площ.

Прикачен файл

C360_2012-02-18 14-10-06.jpg
C360_2012-02-18 14-10-06.jpg (87.06 KиБ) Видяна 2718 пъти

Прикачен файл

C360_2012-02-18 14-09-44.jpg
C360_2012-02-18 14-09-44.jpg (101.86 KиБ) Видяна 2718 пъти

Прикачен файл

C360_2012-02-18 14-09-32.jpg
C360_2012-02-18 14-09-32.jpg (91.56 KиБ) Видяна 2718 пъти

Прикачен файл

C360_2012-02-18 13-41-24.jpg
C360_2012-02-18 13-41-24.jpg (106.39 KиБ) Видяна 2718 пъти