Тази година не съм монтирал горелки, минахме на Пелетерми, при следващ случай на Виадрус ще снимам
. А бе приста чугунена плоча, но отлята точно по размер да пасне на Виадруса.

filmatoplo написа:По мои сметки на база изчетеното тук в форума маи излиза поне 2.5 пъти по скъпо отоплението на пелети съпоставено с такова на дърва ,ако не е и повече де.Е -в тема за пелетни котли ще си ги хвалим
, в тема за ТП -ще хвалим помпите
В интерес на истината в моя град за сега знаят че с пелетните котли излиза само 20% по-скъпо
, дано не четът форума и 3-4 чувала на 24 часа.
.
nikisv написа:Нека да не генерализираме по този начин. Както дървата, така и пелетите е добре да се взимат лятото и да се запасяват за цялата зима. Както при дървата, така и при пелетите има различни котли, печки и т.н. които имат различно кпд и като за капак има клиенти, които просто не знаят как да използват това, което имат, за да имат нисък разход. Така, че аз не съм съгласен с твоите наблюдения...filmatoplo написа:По мои сметки на база изчетеното тук в форума маи излиза поне 2.5 пъти по скъпо отоплението на пелети съпоставено с такова на дърва ,ако не е и повече де.Е -в тема за пелетни котли ще си ги хвалим
В интерес на истината в моя град за сега знаят че с пелетните котли излиза само 20% по-скъпо
.
syncho написа:Моите дърва съм ги взел преди 2 години и ако сложа хамалогията която съм преживял може да се окаже че на пелети е по ефтинкоnikisv написа:Нека да не генерализираме по този начин. Както дървата, така и пелетите е добре да се взимат лятото и да се запасяват за цялата зима. Както при дървата, така и при пелетите има различни котли, печки и т.н. които имат различно кпд и като за капак има клиенти, които просто не знаят как да използват това, което имат, за да имат нисък разход. Така, че аз не съм съгласен с твоите наблюдения...filmatoplo написа:По мои сметки на база изчетеното тук в форума маи излиза поне 2.5 пъти по скъпо отоплението на пелети съпоставено с такова на дърва ,ако не е и повече де.Е -в тема за пелетни котли ще си ги хвалим
.
filmatoplo написа:Да това го знам10-15 процента по високо КПД според мен няма да стопят разликата от няколко пъти по евтино гориво но обслужването сигурно е в пъти по лесно., но клиента от къде има тази информация че на пелети е почти колкото на дърва
![]()
.Може и да стане това , но с котел над 10 000 лв.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: