Здрасти Тани, особенно ми е приятно. Въпросът ти е риторичен.
П.П. Примерно бойлер за топла вода.
П.П. Примерно бойлер за топла вода.
borisovqvor написа:изправял см турбина и с вертикална ос тргваше при 3м/с вятр с генератор от 80ва , сега вртя 350ва с хоризонтална ос и тргва при 1,5м/с и двете турбини бяха с по 6 витла и аз живея в град с нищожен вятър ....Убедил си се експериментално в това в което се опитвам да убедя някои колеги. Турбината с вертикална ос иска по-висока скорост на вятъра за да тръгне и да произвежда нещо.
shulio написа:A как стой въпроса с узаконяването на тези генератори. Всички знаем, че и кенеф не можеш да си изкопаеш без да вземеш разрешение от общината и съгласувана с архитекти и 1000 неща. С мачтите как се процедира. Сигурно трябват разрешителни като за къщаЕдин мой приятел архитект ми е обещал да провери как стои въпроса с узаконяването (ако е необходимо) на малки генератори за лични цели. Трябва да му напомня, че минаха вече две седмици, а още не е направил нищо
borisovqvor написа:генератора се врти и в двете посоки не см срещал такъв дето да се врти само в едната . С повече аванс на кабела се постига желания рвзултат и за препорчване е да се закача с многожилен кабел податлив е на усукване . Другия вариант е с четки разгледаи напред в темата има примери и снимков материал
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: