Всички въпроси за вилата.
аndi - напреднал
И аз подкрепям Бат Иво - нищо не слагам в гипса.Все пак ако беше необходимо да се слага нещо то на опаковката му щеше да пише, а там пише- вода.Все пак за колегата ,който искаше да работи с гипса- поне +5градуса и слагаш първо вода в пластмасово кошче , по-малко от половината , като за теб и след това мистриите гипс ,като го поръсваш и бъркаш, колкото по-прозрачна ти е мистрията от гипса,като я извадиш от кошчето толкова по-слаб е гипса и по-бавно стяга и обратно.Дано си ме разбрал.Успех!!!
Бат Иво - специалист
Между другото след като се изравни стената с шпакловане и циклене следва финосване!Което обаче никой не споменава ???Финото се забърква така-в кошчето сипваш три пръста вода (за 10-12кв. шпакловка) и поръсваш две шепи(единични) гипс ,разбъркваш много енергично и оставяш.Забърканото ще ти се види воднисто но не пипаш!Аз го забърквам малко по рано докато си чистя инструмента защото финото се чака повече преди да се работи
(12-15 мин.) На втората мин. можеш да го пребъркаш щото има навика да се утаява , но не по късно защото ще го пресечеш!После не пипаш от време на време проверяваш с мистрията като стане на кисело мляко почваш.Маламашката трябва да ти е от мека ламарина и да нее надраскана.Слага се по малко на мал-та с върха на мистрията.С натиск караш в едната посока от долу на горе без да прекъсваш движението.Същото се извършва един или два пъти и като изчезне водата от гипса на маламашката остатъка го изхвърляш(затова слагаш малко на малата).Така на ленти вървиш до края на стената,финосва се на същият ден (лятото даже и веднага не се оставя за след обед или утре)След финосване не се цикли.Не нанасяш( не трупаш само умиваш с тешното фино). Успех. :partyman: :partyman: :partyman:
VLADO66 - майстор
Колeги,a кaкво слaгaт производитeлитe в гипсa зa дa го нaпрaвят нa лeпило,шпaкловкa и т.н. в чувaлитe. :?:
svetliopi44 - Чирак...
Дам Бат Иво ... има какво още да учиш ... :partyman:
Бат Иво - специалист
Стена в ужасно състояние!

Прикачен файл

DSCN0092.JPG

Прикачен файл

DSCN0090.JPG след грубата обработка

Прикачен файл

DSCN0089.JPG Започва се.

Прикачен файл

DSCN0088.JPG Това е една от малките кривини.

Прикачен файл

DSCN0086.JPG Стена в ужасно състояние!
Стефко - специалист
Бат Иво написа:
но все пак за гипсата невярвам да се намери някой да ме научи нещо. :partyman:
Аз не мога да те науча на работа с гипс. Но съм виждал как работят виетнамците тук с чист гипс. За половин час не им стяга. Без никакви добавки. И не ползват нищо друго, освен шпаклите. Не познават понятието циклене, шкурене, и т.н. Това ти ли си на снимките? Малко мургав ми се виждаш :lol:
Последна промяна от Стефко на ср фев 08, 2012 9:59 pm, променено общо 1 път.
Бат Иво - специалист
svetliopi44 написа:
Дам Бат Иво ... има какво още да учиш ... :partyman:

Прикачен файл

DSCN0103.JPG А това е надницата.

Прикачен файл

DSCN0101.JPG

Прикачен файл

DSCN0094.JPG След финосване.
Бат Иво - специалист
Стефко написа:
Бат Иво написа:
но все пак за гипсата невярвам да се намери някой да ме научи нещо. :partyman:
Аз не мога да те науча на работа с гипс. Но съм виждал как работят виетнамците тук с чист гипс. За половин час не им стяга. Без никакви добавки. И не ползват нищо друго, освен шпаклите. Не познават понятието циклене, шкурене, и т.н. Това ти ли си на снимките? Малко мургав ми се виждаш :lol:
Стефи няма да те комент. ти си един охлюв! П.п. По българин съм от теб. :prost:
Стефко - специалист
Охлюф си ти, младеж. Като те гледам на снимката, си поне с 15 г по-малък от мен. Едва ли си на повече от 45 г.
Бат Иво - специалист
Стефко написа:
Охлюф си ти, младеж. Като те гледам на снимката, си поне с 15 г по-малък от мен. Едва ли си на повече от 45 г.
Стефко имам предвид държанието ти (коментари по форуми ) ,не се прави на луд!А ако съм по млад това само може да ме радва че един възрастен толкова простее и че съм по млад разбира се. :partyman:

Тема "Съотношение гипс/вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: