Съвети за начинаещи готвачи.
unisex - специалист
Една корекция от мен, споделена от майстор-пицар в пицария.След като намажете тестото с доматено пюре наредете месото и тогава настържете кашкавала.Чак след това върху него се слагат останалите продукти.При печенето кашкавалът се разлива и ги споява всичките.Това се прави с цел да не се вклисва тестото под влажните продукти от рода на кисели краставици маслини лук и т.н.Доста дълго време си играх с пустия му кашкавал и съм го слагал и в края и 5 минути преди да извадя пицата и пак не ставаше като в заведението.Сега вече всичко е ток и жица!!!
Теди - специалист
unisex написа:
Една корекция от мен, споделена от майстор-пицар в пицария.След като намажете тестото с доматено пюре наредете месото и тогава настържете кашкавала.Чак след това върху него се слагат останалите продукти.При печенето кашкавалът се разлива и ги споява всичките.Това се прави с цел да не се вклисва тестото под влажните продукти от рода на кисели краставици маслини лук и т.н.Доста дълго време си играх с пустия му кашкавал и съм го слагал и в края и 5 минути преди да извадя пицата и пак не ставаше като в заведението.Сега вече всичко е ток и жица!!!
Точно 10 мин. преди да се извади пицата хвърлям кашкавала и става такъв да се тегли на конци. :wink:
filmatoplo - майстор
:) Моля рецепта за тестото :wink: .
schuldiner - майстор
filmatoplo написа:
:) Моля рецепта за тестото :wink: .
Зависи как го обичаш. Владо е дал един лесен начин. Жабарският, с разточването във въздуха и да става на тънка коричка също не е никак труден. На мен ми е най-трудно да го докарам тънко около сантим и с консистенция на хляб, но пък така ми е най-вкусно.

ПП Не яжте кренвирши!
MeanMachine - напреднал
Хахаха страшен послепис "не яжте кренвирши" мога смело да кажа че съм напълно съгласен! :)
shotik - майстор
С жена ми нямаме навик да правим пица,купуваме от различни места ,в различно качество и количество.
Най ми допадат тези ,правени и продавани на спирката на тролейбусите на бул. Патриарх Евтимий при бул. Витоша/София/.
За 1.60лева/последните купени преди седмица/са много по-големи от други,а блата е около 1.5-2 см дебелина.Не искам това да е реклама ,а питам-тънка или дебела трябва да е пицата,различни мнения имам от мои познати и всеки твърди ,че неговото мнение е истината.
a_anastassov - специалист
shotik написа:
тънка или дебела трябва да е пицата.
Всеки има различен вкус. Аз предпочитам тънък блат и дебела плънка.
schuldiner - майстор
Тънък блат и тънка, но разнообразна като вкусове плънка. 2-3 вида сирене, вкл. кашкавал, няколко вида колбас, задължително при мен маслини и пипер, понякога лук и гъби... ситно нарязано и така наредено, че в една хапка да има от всичко. При по-дебели блат и плънка просто хапката идва малка.
tany3dj - напреднал
От доста време правя тестото по тази рецепта и всеки път става разкошно:

ПИЦА от пицария "ВЕРДИ"
оригинална ресторантска рецепта

500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио

Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин.

Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави.
/източник: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.120

Тема "Пица" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: