Една корекция от мен, споделена от майстор-пицар в пицария.След като намажете тестото с доматено пюре наредете месото и тогава настържете кашкавала.Чак след това върху него се слагат останалите продукти.При печенето кашкавалът се разлива и ги споява всичките.Това се прави с цел да не се вклисва тестото под влажните продукти от рода на кисели краставици маслини лук и т.н.Доста дълго време си играх с пустия му кашкавал и съм го слагал и в края и 5 минути преди да извадя пицата и пак не ставаше като в заведението.Сега вече всичко е ток и жица!!!
Съвети за начинаещи готвачи.
unisex
- специалист
24 мнения в "Пица"
Теди
- специалист
unisex написа:Една корекция от мен, споделена от майстор-пицар в пицария.След като намажете тестото с доматено пюре наредете месото и тогава настържете кашкавала.Чак след това върху него се слагат останалите продукти.При печенето кашкавалът се разлива и ги споява всичките.Това се прави с цел да не се вклисва тестото под влажните продукти от рода на кисели краставици маслини лук и т.н.Доста дълго време си играх с пустия му кашкавал и съм го слагал и в края и 5 минути преди да извадя пицата и пак не ставаше като в заведението.Сега вече всичко е ток и жица!!!Точно 10 мин. преди да се извади пицата хвърлям кашкавала и става такъв да се тегли на конци.
filmatoplo
- майстор
schuldiner
- майстор
filmatoplo написа:Зависи как го обичаш. Владо е дал един лесен начин. Жабарският, с разточването във въздуха и да става на тънка коричка също не е никак труден. На мен ми е най-трудно да го докарам тънко около сантим и с консистенция на хляб, но пък така ми е най-вкусно.Моля рецепта за тестото
.
ПП Не яжте кренвирши!
MeanMachine
- напреднал
Хахаха страшен послепис "не яжте кренвирши" мога смело да кажа че съм напълно съгласен! 
shotik
- майстор
С жена ми нямаме навик да правим пица,купуваме от различни места ,в различно качество и количество.
Най ми допадат тези ,правени и продавани на спирката на тролейбусите на бул. Патриарх Евтимий при бул. Витоша/София/.
За 1.60лева/последните купени преди седмица/са много по-големи от други,а блата е около 1.5-2 см дебелина.Не искам това да е реклама ,а питам-тънка или дебела трябва да е пицата,различни мнения имам от мои познати и всеки твърди ,че неговото мнение е истината.
Най ми допадат тези ,правени и продавани на спирката на тролейбусите на бул. Патриарх Евтимий при бул. Витоша/София/.
За 1.60лева/последните купени преди седмица/са много по-големи от други,а блата е около 1.5-2 см дебелина.Не искам това да е реклама ,а питам-тънка или дебела трябва да е пицата,различни мнения имам от мои познати и всеки твърди ,че неговото мнение е истината.
a_anastassov
- специалист
shotik написа:тънка или дебела трябва да е пицата.Всеки има различен вкус. Аз предпочитам тънък блат и дебела плънка.
schuldiner
- майстор
Тънък блат и тънка, но разнообразна като вкусове плънка. 2-3 вида сирене, вкл. кашкавал, няколко вида колбас, задължително при мен маслини и пипер, понякога лук и гъби... ситно нарязано и така наредено, че в една хапка да има от всичко. При по-дебели блат и плънка просто хапката идва малка.
tany3dj
- напреднал
От доста време правя тестото по тази рецепта и всеки път става разкошно:
ПИЦА от пицария "ВЕРДИ"
оригинална ресторантска рецепта
500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио
Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин.
Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави.
/източник: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.120
ПИЦА от пицария "ВЕРДИ"
оригинална ресторантска рецепта
500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио
Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин.
Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави.
/източник: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.120
Тема "Пица" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература