Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
8180
- майстор
515 мнения в "Електромобил"
Тани
- модератор
Ами нали това е целта на форума! Дори аз съм бъркал преди и съм писал kW/h вместо kWh , но след направена забележка (мисля че дори беше от тебе) оттогава го изписвам правилно.Не съм се разсърдил от забележката и даже съм благодарен, че ми е направена!Интелигентния човек се учи от грешките си. Чак днес обаче разбрах, че kW/h също е реална единица ( за което съм благодарен пък на Стефанов) и използването и внася допълнително объркване, защото е единица за измерване на нарастването на енергия! А нарастване на енергия въобще няма в един електромобил!
dj_marti79
- специалист
colyo и аз казах че правя съпоставка с мощността на бензинов двигател при едночасов пробег, но ме пратиха да чета буквари! Това със сервото на трабант ли беше или на някаква друга кола?
Сега май всички разбрахме че е безсмислено да си правим забележки за всяка запетайка и да обясняваме на другия колко е тъп. Всеки бърка, човешко е, и всеки може да намери кусур на другия, но не това е целта. Целта е всеки да сподели опит, наблюдения, изчисления... и ако трябва да изтрием всички не съдържателни и не свързани с темата постове, на дали ще остане 1 страница ценна информация.
Сега май всички разбрахме че е безсмислено да си правим забележки за всяка запетайка и да обясняваме на другия колко е тъп. Всеки бърка, човешко е, и всеки може да намери кусур на другия, но не това е целта. Целта е всеки да сподели опит, наблюдения, изчисления... и ако трябва да изтрием всички не съдържателни и не свързани с темата постове, на дали ще остане 1 страница ценна информация.
colyo
- специалист
dj_marti79 написа: Това със сервото на трабант ли беше или на някаква друга кола?Човека, чийто трабант преправяхме, си беше сложил сервоусилвател от вартбург и се наложи да му направим вакуум. Фабрично Трабанта май няма серво.
ПП: Донякъде съм съгласен със забележките за правопис и правилно изписване на дименсиите, защото много от хората, които ни четат си правят грешни изводи.
В доста форуми се изтриват постове с грешки. Не говоря за грешките от бързане, а за тия от незнание на правописа и "СЕЛЯНИЯТА" да се пише на латиница и после като минат на български използват същите тъпи чатърски съкращения.
Във фирмата в която работя водим много кореспонденция и ни глобяват за най-малките правописни грешки.(дори и когато пишем на английски)
shulio
- специалист
Мислили ли сте варианта за преправяне на задния мост на 4х4 да е на ток а предния да си на дизелов двигател примерно. Тоест да си джиткаш в задръстванията на ток, а после пак на гориво. Като пускаш от баир ще зареждаш и няма нужда да държиш на скорост. Такива идей някакви 

colyo
- специалист
shulio написа:Мислили ли сте варианта за преправяне на задния мост на 4х4 да е на ток а предния да си на дизелов двигател примерно. Тоест да си джиткаш в задръстванията на ток, а после пак на гориво. Като пускаш от баир ще зареждаш и няма нужда да държиш на скорост. Такива идей някаквиОт там ми тръгна идеята. Колегата си продаваше Пандата 4х4 и ми щракна, че мога да я модифицирам, ама голям гнилоч се оказа горката и реших, че Пунтото на жена ми ще стане по-лесно.
Тани
- модератор
dj_marti79 написа:colyo и аз казах че правя съпоставка с мощността на бензинов двигател при едночасов пробег, но ме пратиха да чета буквари! Това със сервото на трабант ли беше или на някаква друга кола?Ами крайно време е да си вземеш поука от забележките и да не ни дразниш! Представи си че си продавач и всеки ден идва млад човек :
-Моля претеглете ми 2 километра сирене!
Как ще реагираш? Какво ще е мнението ти за този клиент? А как ще реагираш , когато след петата поправка , че сиренето се мери в килограми , а не в километри дойде на шестия път и ти поиска 3 киловата маслини?
stivemaster
- майстор
Ще взема участие вече в тази "дискусия" че ме дразни пустословието ви. Добре де каква полза от от меренето на знания в електротехническата теория бе господа ,при липса на какъвто и да е опит и практически познания в областта касаеща темата в която участваме.
Ето някои факти и дано не станат причина за 5 стр. уточнения вместо да говорим по същество. Първо фабричен Голф електричка - http://ev-bg.com/wordpress1/archives/327 и после варненски Голф 2 електричка - http://ev-bg.com/wordpress1/archives/429 - човека разполага с части и показва използваните такива и източниците доставчици.
Освен това апелирам към тези които участват в дискусията - моля придържайте се към условието - да допринасяте към целта на темата ,а не само към това да критикувате другите , само за да имате какво да кажете.
Ето някои факти и дано не станат причина за 5 стр. уточнения вместо да говорим по същество. Първо фабричен Голф електричка - http://ev-bg.com/wordpress1/archives/327 и после варненски Голф 2 електричка - http://ev-bg.com/wordpress1/archives/429 - човека разполага с части и показва използваните такива и източниците доставчици.
Освен това апелирам към тези които участват в дискусията - моля придържайте се към условието - да допринасяте към целта на темата ,а не само към това да критикувате другите , само за да имате какво да кажете.
MMIel
- специалист
Ето още един интересен сайт по темата. Регистрирани в сайта са 3526 конверсии на ППС, като за всяка може да се видят почти пълни технически характеристики, какви двигатели са ползвани, какви батерии, какви управления за двигателите, както и цена на конверсията. Дето се казва всичко накуп и всеки да си сравнява и да види как стоят нещата на практика, защото само с теория не става. Аз също съм ентусиаст, но финансовата страна убива ентусиазма ми.
http://evalbum.com/

http://evalbum.com/
ludiagsm
- специалист
нещо което можеби ще представлява интерес по темата http://www.nedra.com/
Тема "Електромобил" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература