vache написа:vladislavpet, и аз има проблем с разхода... за 110 кв. апартамент (неотопляема сграда)+100 л бойлер разход около 4 чувала по 15 кг за 24 часастайния термостат спира и пуска само горелката.....помпата е сложена на 60 да спира .....термостата на котела съм го сложил на 80 гр евентуално да изключи горелката да не прегрее котелаСигурна съм, че всичко е до настройки. Цял ден седя и мъдря... времена, пускане... и честно казано нищо не разбрах.. променям параметри и записвам... и се оказа, че колкото Т4 е по-малко, а Т6 по-голямо, се получава по-голяма инерция, в смисъл след като мобилния датчик спре помпата на системата горелката продължава да гори 15 минути (при мен толкова е зададено) и термостата на ризата надхвърля зададените 60 градуса с около 20 градуса. В същото време, обаче като падне Т на водата под 60 градуса, независимо от стайния датчик горелката тръгва. Бойлера пък хич не го знам кога се пуска.. той си има 2 датчика
Според мен трябва да се сложи датчик на помпата на системата, който да я държи пусната примерно между 40 и 90 градуса. Т.е. да я спира само на ниски Т, или просто да си е пусната непрекъснато без никакви датчици, с независимо захранване. Не знам дали съм права в разсъжденията. А пък мобилния датчик би трябвало да командва само пуска и стопа на горелката. Кашата е пълна.
Можеш ли да ми кажеш какво комадва при теб горелката? Според мен при мен има някаква каша в управлението, освен, че не са настроени времената.
Бих пробвала твоите настройки, но ми се струва, че проблема при мен е и на други места. При цена на чувал пелети 8 лв ми излизла по-евтино да се топля на ток или така![]()
nnikbg написа:Нека bobi72 да коментира защото за сега той има проблем. Напълно съм съгласен с saraneron. При 24 V и 2,2 А силата на този актуатор е 750 N. При 14 V не знам колко е, а това е напрежението което измерих. От Ерато са имали нещо в предвид и мисля да ги питам деректно. Абе тези хора не следят ли този прекрасен форум.Нарочно е захранен така трафа, за да не се чупи чистача, но ако прави проблеми - може да се захрани както е нормално