• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iceheart - специалист
2v6 написа:
iceheart написа:
"2v6" Грозна работа :cry:

За климатика ли ?????? или за ??????
Работата в операционната :-s
Това с операционната го коригирах. Благодаря за забележката, точно на място, че се бях се отнесъл май.

Сега да те питам друго, бях те питал по-нагоре за модела на твоя ТО и от каде си го купил. И още ме интересува ако взема по-голям ТО от мощноста която ми е машината какво ще стане. Ще има по-добър ефект или по-лош, а евентоално ако има буфер по-добре лил по-зле, защото никаде не прочетох коментар по въпроса.Ти как мислиш?
a_stoev - майстор
Минималните 3 метра път допринасят за инертност на системата. Нещо като буферен обем. Общо взето без тях почват да се държат странно сплитовете. Щом топлобменика ще е в мазата а тялото вънка, все ще има 3 метра път. По голям топлообменник подобрява работата. Има по-малко съпротивление при същия дебит.

Аз пак си държа на мнението че 3 kW до никаде няма да ти стигнат. Щом имаш още сплитове, преправи ги и тях и ги слагай да работят паралелно по вода.
Сензора го подпри с едно 10-15к. Трябва ти вода 40-45*, по графиката това са 7к а при 20* ти дава 20к
iceheart - специалист
Ти май смеси коментарите ама няма нищто. :-) В мазето ще е на колегата. Аз имам възможност за още 1 конвектор 3.8 кв и 4 - 4.5 кв радиатори вече ще стигат май как мислиш. Машината е 3.5/4.8/6.6 кв.
iceheart - специалист
Това е примерна схема и искам да разбера какво мислите по въпроса.Благодаря.
Прикачен файл:
Untitled-1.jpg
2v6 - майстор
iceheart написа:
...
Това с операционната го коригирах. Благодаря за забележката, точно на място, че се бях се отнесъл май.

Сега да те питам друго, бях те питал по-нагоре за модела на твоя ТО и от каде си го купил. И още ме интересува ако взема по-голям ТО от мощноста която ми е машината какво ще стане. Ще има по-добър ефект или по-лош, а евентоално ако има буфер по-добре лил по-зле, защото никаде не прочетох коментар по въпроса.Ти как мислиш?
Не разбрах какво си коригирал, но като видях какво си направил с вътрешното тяло ме заболя сърцето...

На термопомпата от схемата по-долу ми беше GEA WP4-40, 1.3 m2. Двойно по-голям от необходимия. Работеше идеално!
Продават ги в:
http://brunata.bg/

Според мен при теб минималния трябва да е около 0.66 м2, максимално 1.3. Колкото е по-голям е по-добре, но над двойния размер инвестицията просто няма да се изплати.

За воден буфер ли питаш? За какво ти е?
Може да си спестиш втората помпа и бойлера - просто сложи по един нагревател директно в радиаторите :idea:

Прикачен файл

tp2.2010.04.28.2135.JPG
tp2.2010.04.28.2135.JPG (38.75 KиБ) Видяна 3509 пъти
Последна промяна от 2v6 на съб фев 18, 2012 6:21 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
На пръв поглед замени радиатора с вентилконвектор :wink: , или подово , това е буфер , не бойлер нали , има и буфери с навита медна серпентина за бгв вода :wink: .
iceheart - специалист
2v6 написа:
Не разбрах какво си коригирал, но като видях какво си направил с вътрешното тяло ме заболя сърцето...
След като извадих електрониката и моторчетата на вентилаторите, разглобих всичко останало и го почистих и измих, все пак машинката е служила няколко години.Сега е сглобено и чистичко и чака да ми влезе в употреба някаде. :yawinkle: Зглобяването беше успешно без поражения. =D>
Благодарности за инфото. Обадих им се, но вече не работят и ми казаха да звъна в понеделник.
Колко струваше твоят ТО ?
iceheart - специалист
filmatoplo написа:
На пръв поглед замени радиатора с вентилконвектор :wink: , или подово , това е буфер , не бойлер нали , има и буфери с навита медна серпентина за бгв вода :wink: .
Това го нахвърлих за 2 минути с налични снимки които имах. Просто размишлявах над идеята. :headbash: Към моите ал.радиатори ще добавям и едно конвекторче и работата ще стане. "Пейй сърце" :yawinkle:
2v6 - майстор
iceheart написа:
2v6 написа:
След като извадих електрониката и моторчетата на вентилаторите, разглобих всичко останало и го почистих и измих, все пак машинката е служила няколко години.Сега е сглобено и чистичко и чака да ми влезе в употреба някаде. :yawinkle: Зглобяването беше успешно без поражения. =D>
Благодарности за инфото. Обадих им се, но вече не работят и ми казаха да звъна в понеделник.
Колко струваше твоят ТО ?
580 лв преди 3 години.

Точно от това се опасявах - няма да ползваш оригиналното вътрешно тяло. Ще правиш "както всички правят" :)
iceheart - специалист
2v6 написа:

Точно от това се опасявах - няма да ползваш оригиналното вътрешно тяло. Ще правиш "както всички правят" :)
За какво да го ползвам освен за воден конвектор, това ли имаш предвид?
Мислех си и този вариант, но тогава трябва да имъкна датчиците от вътре и да ги удалжа за да стигнат до ТО-ка и пак да си направя корекция на въздушния.Отначало си мислех да си оставя въздушния да си действа като термостат, но почетох доста теми и виждам, че не са особено доволни от показателите в този вариант.Ако климатика е обикновен не инвертор най-вероятно ще бъде добре защото климатика е много по прост като управлвние.Доколкото разбрах твоята ТП е от обикновен климатик. Мина ми през главата да потърся оделно управление, но се съмнявам че може да си усложня работата още повече. Ти имаш ли някакво предложение?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "ТЕРМОПОМПА ОТ PANASONIC CU-E12-DKE" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: