• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
Монтираш си вътрешното тяло непроменено.
Топлообменника свързваш последователно между външното и вътрешното тяло на газовата тръба (по-широката).
Така се запазват всички оригинални функции на климатика, включително и възможността за охлаждане лятно време :idea:
iceheart написа:
2v6 написа:

Точно от това се опасявах - няма да ползваш оригиналното вътрешно тяло. Ще правиш "както всички правят" :)
За какво да го ползвам освен за воден конвектор, това ли имаш предвид?
Мислех си и този вариант, но тогава трябва да имъкна датчиците от вътре и да ги удалжа за да стигнат до ТО-ка и пак да си направя корекция на въздушния.Отначало си мислех да си оставя въздушния да си действа като термостат, но почетох доста теми и виждам, че не са особено доволни от показателите в този вариант.Ако климатика е обикновен не инвертор най-вероятно ще бъде добре защото климатика е много по прост като управлвние.Доколкото разбрах твоята ТП е от обикновен климатик. Мина ми през главата да потърся оделно управление, но се съмнявам че може да си усложня работата още повече. Ти имаш ли някакво предложение?
batkotony - специалист
2v6 написа:
Топлообменника свързваш последователно между външното и вътрешното тяло на газовата тръба (по-широката).
Така се запазват всички оригинални функции на климатика, включително и възможността за охлаждане лятно време :idea:
:prayer:
Признал съм те! :)
vladislavpet - напреднал
Здравейте,
в момента се отоплявам на пелети...като квадратурата е 200 кв....много добра изолация и пвц....след доста настройки и поставяне на седмичен стаен термостат среден разход на пелети 2,5 чувала на 24 часа........ въпроса ми е...имам два климатика които не ги ползвам един 12ка invertor Fujitsu,и една 19ка ОСАКА не е инвертор.......може ли да си направя ТП от един от двата вързана към сегашната инсталация за по топлите дни и дали си заслужава като инвестиция и икономия..........
Благодаря предварително за съветите :)
phoenix - специалист
Според мен ТО трябва да е по-малък от 0,6м2... някъде около 0,5м2(май каори 50/24 ще ти пасне, но не по-голям) марката няма значение, стига да е за фреон 410. Честно казано вече 3г. моето Каори, както и на много други си работи без проблеми въпреки, че е за определено 30 бара налягане.
Също така и номера с последователно свързване за да се ползва лятото на охлаждане не ми се нрави много и не съм много съгласен. (лично мнение!)
п.с.
Гледах някакви параметри на този модел, че май не се препоръчва използването му при -5градуса и надолу!
п.с.2
Можеш да добавиш 10 килоома към оригиналния датчик и да го закачиш някъде на самата помпа или около нея.
stelaartoa - специалист
[quote="2v6"]Монтираш си вътрешното тяло непроменено.

Би ли ми разяснил какво ще получиш в това свързване от топлообменника лятото при охлаждане?
2v6 - майстор
stelaartoa написа:
2v6 написа:
Би ли ми разяснил какво ще получиш в това свързване от топлообменника лятото при охлаждане?
Ще се изстуди до около 10 градуса, ако не циркулира вода през него.
stelaartoa - специалист
...ако температурата на въздуха вътре е 15 гр,да :)

Въпроса ми е всъщност - каква е ползата от такъв вид свързване на ТО ? Само при отопление има "файда",а при охлаждане лятото ?
Май никаква,само разхождаме хладни фреонови пари през него...:)
2v6 - майстор
stelaartoa написа:
...ако температурата на въздуха вътре е 15 гр,да :)

Въпроса ми е всъщност - каква е ползата от такъв вид свързване на ТО ? Само при отопление има "файда",а при охлаждане лятото ?
Май никаква,само разхождаме хладни фреонови пари през него...:)
Зависи от случая :!:
iceheart, смяташ ли да ползваш термопомпата за охлаждане цяло лято ?
a_stoev - майстор
откачаш вентилатора на вътрешното тяло и всичката пара отива в свирк... топлообменика.

Не забравяйте за антифриз, че оня ден познат си спука топлобменика от дефроста. Сега филма е "колко вода може да изпие дайкина преди да умре".
iceheart - специалист
2v6 написа:

Зависи от случая :!:
iceheart, смяташ ли да ползваш термопомпата за охлаждане цяло лято ?
Не за лятото съм подготвил друг проект. :yawinkle:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "ТЕРМОПОМПА ОТ PANASONIC CU-E12-DKE" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: