Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tetomaster - специалист
[-X
Tsilkov - майстор
nabi написа:
искам да кажа добре да се замисли с какво се захваща да си прецени възможностите всичко е време и пари
и ако се пробва сам мноого трид.
Хубаво искаш ,ама вземи сложи малко препинателни знаци - точки,запетайки,скоби....... - та да разберем и ние какво казваш.Аз лично нищо не разбрах :? .Не става въпрос за правопис.Аз също пиша неграмотно ама поне отделям изреченията хроата да ми схванат мисълта.
P.S.Как си комуникирал с женати да я "прелъжеш" не знам :lol:

По темата добре му предлагате на човека хубав нов покрив ,ама я се вгледайте в снимката - на тая къща нов покрив ще е като на "свинче звънче".Ако идеята е да се "позакърпи" отдолу нормално е и покрива да и се "позакърпи" ,а не да се слага такъв за следващите 100 години.
Освен това на мен не ми се струва чак толкова зле.Верно е самоделка ,ама поне е от греди - повечето такива покриви са обла дървесина с обелена кора.Освен това стъпва върху бетонна плоча и на практика акто се наложи навсякъде може да се подпре.Със сигурност обаче шиндли/метални керемиди са по-доброто решение и като цена и като тегло.
Petyaaa - напреднал
Един въпрос от мен за покривите - когато се прави покрив, по края, до улуците се слагат едни дървени, като дъски - може да са прави или с някаква форма, за красота. Как се наричат тези "дъски"? :?
Колега ако си решил да го правиш този покрив, хвани двама дърти майстори от селото, договорете се за надниците и вместо да плащаш на общаци, помагай ти :-D Обикаляш за материали тук-там, за да набараш добра цена и си 6+ .А към колегата който се заяде с човека споделил как си е направил покрива заедно с жена му-колега глупаво е да се заяждаш.Това е форум Направи си сам и всеки споделя как и какво е сътворил сам.Не всички сме професионалисти, но удоволствието да направиш нещо сам и после да го погледнеш е несравнимо с това да ти го направи друг :-D
themechanic - специалист
и аз станах собственник на една къща ама покрива коато го гледам ми омекват краката,та се чудя какво да правя.не съм водил специалист още,а пък бюджета ще бъде от заплата на заплата :?
Вадим Владимиров - специалист
Давай снимки и да го почваме. :)
themechanic - специалист
ето тук малп но ще добавя още по нататък:

Прикачен файл

ALIM1789.JPG

Прикачен файл

ALIM1786.JPG

Прикачен файл

ALIM1788.JPG
Окака Чука - специалист
Брях?!!? Че какво не му харесваш на покрива? :shock: