Здравейте на всички. Както личи от заглавието на темата, въпросите ми са свързани с преустойството на кухнята в апартамента, на който правя ремонт. Жената рече, че кухнята била тясна и затова бутнахме стената под прозореца , за да може да усвоим балкона. За час , час и половина упражнението беше направено. Изложението на кухнята е северозападно и въпреки че мин. година сложихме външна изолация (5 см епс) аз искам да се презастраховам и да поставя и някаква изолация отвътре. Както се вижда на снимките терасата е затворена, отвътре е изидана с тухли и итонг, върху който баща ми е слагал навремето стиропор. Под него на тухлелите стени, няма нищо. Идеята да ми да налепя фибран към 3 см, обаче още се чудя дали да е фибран или стиропор
Искаше ми се да сложа няква изолация и на пода, ама нещо с тез мозаечни плочки не можем да се разберем, просто нямам идея как да ги махна, явно са ги лепили с цимент навремето и са много здраво захванати, и май ще се откажа от изолация на пода. Гледах разни тънки изолация като депрон т.н, ама май те са вятър работа и само ще си хвърля парите , без да има файда . Балкона на комшиите долу е затворен.
Другия ми чудеж
е свързан с дясната стеничка на терасата, там е залепен стиропора. В ъгъла м/и прозорена и стената още се вижда пяната, която не е покрита от изолацията, а е хубаво да се скрие . Как да стане това, с гипокартон ли ?! Дали ще може да се захване директно за стената без да се ползват профили ?!
Ще се радвам да дадете някъв акъл и идеи , как и какво да направя, щот вече почвам да давам заето
Качвам и няколко снимки за дас е ориентирате в ситуацията

Искаше ми се да сложа няква изолация и на пода, ама нещо с тез мозаечни плочки не можем да се разберем, просто нямам идея как да ги махна, явно са ги лепили с цимент навремето и са много здраво захванати, и май ще се откажа от изолация на пода. Гледах разни тънки изолация като депрон т.н, ама май те са вятър работа и само ще си хвърля парите , без да има файда . Балкона на комшиите долу е затворен.
Другия ми чудеж

Ще се радвам да дадете някъв акъл и идеи , как и какво да направя, щот вече почвам да давам заето

Качвам и няколко снимки за дас е ориентирате в ситуацията