Искам да включа приемника в запалка за автомобил ,приемника е от новите на 12 v пробвах го но изпуши нещо .трябва ли някакъв спеиален адаптер ,някаква защита ?
- 1
- 2
От мобилни телефони до цифрови камери
valto4377
- напреднал
11 мнения в "Захранване приемник булсатком 12v"
Извинявам се за любопитството, ама каква работа може да върши приемник на Булсатком в колата?
Наистина ми стана интересно.
Между другото, аз съм си правил експерименти за слушане на интернет радио (Ултра Перник
) в колата с помощта на трансмитерче, gsm и карта с неограничен интернет на някой от мобилните оператори. И стана
Затова ми е любопитно за какво още може да се използва запалката 
Иначе, ако не се лъжа, въпросните FM трансмитерчета имат стабилизатор 12V, колкото и да се вдигне напрежението (в допустимите граници, естествено), го стабилизират на 12в. Може да използваш нещо подобно.
EDIT: Честит ми първи пост, въпреки че влизам тук от много време насам. Но човек като няма какво да каже, по-добре да не се обажда

Между другото, аз съм си правил експерименти за слушане на интернет радио (Ултра Перник

Иначе, ако не се лъжа, въпросните FM трансмитерчета имат стабилизатор 12V, колкото и да се вдигне напрежението (в допустимите граници, естествено), го стабилизират на 12в. Може да използваш нещо подобно.
EDIT: Честит ми първи пост, въпреки че влизам тук от много време насам. Но човек като няма какво да каже, по-добре да не се обажда

velikish
- напреднал
Моя е от старите приемници на 24 волта и ве4е 3 години работи неотказно на камиона -24 волта -няма зна4ение двигателя дали работи или не ! Наи новите приемници сега са само на 220 волта и неможах да свржа сигнал в 4ужбина -някои които работи с наи новия декодер -сварзвал ли сеее из Европа -благодаря
Ivanov388
- специалист
batemice написа:FM трансмитерите за 12 V имат обикновено вграден стабилизатор за 5V и работят със захранващи напрежения от 7 до 24V.
С булсатския приемник проблемът е друг. Приемникът е работил на акумулатор 12V няколко часа и после е "изпушил".
Моят приемник е подобен, но за сега работи. Когато е изключен и работи само часовникът, ми се струва че грее прекалено много. Има какво да изгори и когато е "изключен" !

Къде може да се намерят схеми на тези премници?
- 1
- 2
Тема "Захранване приемник булсатком 12v" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература