• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
valto4377 - напреднал
Искам да включа приемника в запалка за автомобил ,приемника е от новите на 12 v пробвах го но изпуши нещо .трябва ли някакъв спеиален адаптер ,някаква защита ?
hidrazin - майстор
Да не си обърнал "+" и "-" на захранването?
fox_vt - майстор
Приемника на запален двигател ли го включи че нз дали ще устиска на 14+ волта
valto4377 - напреднал
Мисля че не съм обърнал + и- защото работи 3-4 часа след това го изкючих от дистанционното но не го изключих от запалката и след 20-30 мин. замириса приемника
hidrazin - майстор
Повредата при запален двигател ли стана?
Ако е така 14V му идват много.
Извинявам се за любопитството, ама каква работа може да върши приемник на Булсатком в колата? :shock: Наистина ми стана интересно.
Между другото, аз съм си правил експерименти за слушане на интернет радио (Ултра Перник :mrgreen: ) в колата с помощта на трансмитерче, gsm и карта с неограничен интернет на някой от мобилните оператори. И стана :partyman: Затова ми е любопитно за какво още може да се използва запалката :D

Иначе, ако не се лъжа, въпросните FM трансмитерчета имат стабилизатор 12V, колкото и да се вдигне напрежението (в допустимите граници, естествено), го стабилизират на 12в. Може да използваш нещо подобно.

EDIT: Честит ми първи пост, въпреки че влизам тук от много време насам. Но човек като няма какво да каже, по-добре да не се обажда :)
perdeee - специалист
Аз работя в тази свера и знам че всички търсят 24в приемници за камионите които пътуват в чужбина и ги включват директно към запалката и нямат никакъв проблем но сега с 12в чувам че си купуват от тези устроиства дето правят от 12 на 220в и си гледат без проблем.
didoni_ - специалист
Старите адаптери са 24 волта и дават променливо захранване
velikish - напреднал
Моя е от старите приемници на 24 волта и ве4е 3 години работи неотказно на камиона -24 волта -няма зна4ение двигателя дали работи или не ! Наи новите приемници сега са само на 220 волта и неможах да свржа сигнал в 4ужбина -някои които работи с наи новия декодер -сварзвал ли сеее из Европа -благодаря
Ivanov388 - специалист
batemice написа:

Иначе, ако не се лъжа, въпросните FM трансмитерчета имат стабилизатор 12V, колкото и да се вдигне напрежението (в допустимите граници, естествено), го стабилизират на 12в. Може да използваш нещо подобно.

EDIT: Честит ми първи пост, въпреки че влизам тук от много време насам. Но човек като няма какво да каже, по-добре да не се обажда :)
FM трансмитерите за 12 V имат обикновено вграден стабилизатор за 5V и работят със захранващи напрежения от 7 до 24V.

С булсатския приемник проблемът е друг. Приемникът е работил на акумулатор 12V няколко часа и после е "изпушил".
Моят приемник е подобен, но за сега работи. Когато е изключен и работи само часовникът, ми се струва че грее прекалено много. Има какво да изгори и когато е "изключен" ! :)
Къде може да се намерят схеми на тези премници?
  • 1
  • 2

Тема "Захранване приемник булсатком 12v" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: