Ремонтирам стар апартамент (строен 37г) и като такъв плочата се предполага че е тънка (да не навлизам в подробности как се стига до този извод, но се изредиха много хора главно конструктори, с други подскачахме та кънтеше, но единствения начин да се види колко е дебела плочата е да се пробие, което няма да стане). Както и да е - старите настилки бяха дюшаме със сгурия, което вече е изхвърлено и сега трябва да се направи замазка, която да не тежи много. Трябва да се замажат 3 стаи с общо около 50м2 и целта ми е да не слагам 4-5 тона върху плочата. Пода е доста неравен и на места височината варира от 9,5см(ниво на завършеното покритие) до 15см(с рулетката без нивелир). Идеята ми е следната:
- да се сложи една мембрана (4мм) + лента отстрани за да се получи "плаващата част"
- отгоре една камменна вата 80-100кг/м3 - 2см + найлон
- отгоре армирана мрежа и олекотена замазка. Спрял съм се на цимент + EPS топчета (Мaxterm, но има и други).
Въпроса ми е по скоро дали някой има опит с EPS замазки като:
1) минимална дебелина,
2) топло и
3) звуко изолиращи качества
Благодаря предварително за помощта!
P.S. Прикачил съм файл, който ми го направи R&D инженер от италианска фирма, но той предпочете да сложи нормална замазка цимент + пясък, защото при шумоизолацията масата върху пружината е важна и според него при нормалната замазка се получават по добри показатели, но това означава 4-5 тона както съм написък по горе....
- да се сложи една мембрана (4мм) + лента отстрани за да се получи "плаващата част"
- отгоре една камменна вата 80-100кг/м3 - 2см + найлон
- отгоре армирана мрежа и олекотена замазка. Спрял съм се на цимент + EPS топчета (Мaxterm, но има и други).
Въпроса ми е по скоро дали някой има опит с EPS замазки като:
1) минимална дебелина,
2) топло и
3) звуко изолиращи качества
Благодаря предварително за помощта!
P.S. Прикачил съм файл, който ми го направи R&D инженер от италианска фирма, но той предпочете да сложи нормална замазка цимент + пясък, защото при шумоизолацията масата върху пружината е важна и според него при нормалната замазка се получават по добри показатели, но това означава 4-5 тона както съм написък по горе....
Прикачен файл
floor composition.jpg (35.55 KиБ) Видяна 4450 пъти