Според мен зависи от оборотите на вентилаторите и броя на "моливите"

Дали ще има ефект, ако навия в мазето което е точно под мен около 100м тръба.
Там температурата е постоянна и зиме и лете.
Още не съм намерил с каква точно тръба да стане гимнастиката, но се чудя дали ще има ефект.
Мисля да е тръба в тръба , явно не трябва да са ПВЦ а от някакъв метал за да има тплообмен... как мислите ще има ли ефект?

, бих искал да ви попитам има ли някакво правило за разполагане на входните и изходни тръби по стаите. Ясно е, че изходите ще са близо до таваните на бани, кухни, а входовете. Например в спалня къде е подходящо да влиза въздуха? Предполагам диагонално на вратата (тъй като през нея излиза към банята), за да има циркулация. Но ниско до пода , високо до тавана или....
 , бих искал да ви попитам има ли някакво правило за разполагане на входните и изходни тръби по стаите. Ясно е, че изходите ще са близо до таваните на бани, кухни, а входовете. Например в спалня къде е подходящо да влиза въздуха? Предполагам диагонално на вратата (тъй като през нея излиза към банята), за да има циркулация. Но ниско до пода , високо до тавана или.... ще покажа максимума. Трите топлообменника, вързани последователно. Получи се 95% КПД. Очаквах да имам огромни загуби и почти никакъв дебит, но много приятно се изненадах. Вентилаторите сами дават дебит от 167 m3/h и налягане от 200 Pa. След третия топлообменник дебита беше 95 m3/h, а налягането м/у вентилатора и първия топлообменник - около 80Ра. За по-добра представа за загубата на дебит и налягане - ще обясня по малко по-разбираем начин. Трите топлообменника "пречат" на потока както пречи клапа, затворена на 50%. На клипа съм показал, че ми остават още около 110 Ра свободно налягане...
  ще покажа максимума. Трите топлообменника, вързани последователно. Получи се 95% КПД. Очаквах да имам огромни загуби и почти никакъв дебит, но много приятно се изненадах. Вентилаторите сами дават дебит от 167 m3/h и налягане от 200 Pa. След третия топлообменник дебита беше 95 m3/h, а налягането м/у вентилатора и първия топлообменник - около 80Ра. За по-добра представа за загубата на дебит и налягане - ще обясня по малко по-разбираем начин. Трите топлообменника "пречат" на потока както пречи клапа, затворена на 50%. На клипа съм показал, че ми остават още около 110 Ра свободно налягане...