• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
VLADO66 - майстор
Напълни с Поксипол както казаха по-горе и среза обмажи хубаво с силикон,а ако се притесняваш сложи по една ъглова планка отдолу.
dpp - специалист
tomek написа:
bogomilZ написа:
няма място за притеснение - даже са го изрязали перфектно (поне което се вижда от снимките)
Какво имате предвид "перфектно"? Така ли трябва да се отрязва с циркуляр? Нямаше ли да е по-добре да не е срязано навътре въобще? Не е ли притеснителен факта, че плота се държи на съвсем малко материал, а можеше да е съвсем добре, само ако бяха пробити 4 дупки с бормашината?

Между другото забравих да спомена, че плота е EGGER 38mm и е много тежък и твърд.
Ти как смяташ че дори и да пробиеш дупка няма да зарежеш със циркулярния диск навътре - все пак диаметъра му е поне 25см!!! Можеше да го направят донякъде с циркуляра и другото със Зеге, иначе другия вариант е да се дупчи с поне 25мм фрезер и да стигне до него диска, в ъгъла остава заоблено и повечето мивки нямат проблем - там са отрязани..
..п.с.. не се ядосвай бе човек, взимай си плота и си довърши кухнята. Знаеш ли колко се отрязва когато се слага керамичен плот от големите - остава по няма и 3-4 см понякога. Не се коси , монтирай си кухнята и приключвай с напрежението. Понеже и аз сглобявам мойта и ми е писнало вече от напрежение и безсъние и т.н..знам какво е , сглобявай и да сме живи и здрави, другото ще се нареди! :drinkers:
Много благодаря на всички за отговорите.

Правя си следния извод: грешката е в мен, всичко е наред и хората са ми изрязали плота "перфектно".

Отивам, извинявам им се, че съм им го върнал, взимам си го и почвам да го пълня със смола, силикон и да му слагам планки, за да не стане така, че като реша да се облегна някой ден да стане "сркъц"... И в крайна сметка аз съм виновен.
dpp написа:
Знаеш ли колко се отрязва когато се слага керамичен плот от големите - остава по няма и 3-4 см понякога. Не се коси , монтирай си кухнята и приключвай с напрежението.

Мисля, че все пак има разлика: при мен плота е от талашит и остават по 2 отзад и 3 отпред сантиметра. Предполагам, че керамичния плот е с доста по-голяма товароносимост. Всъщност нищо не твърдя.

Иначе мерси за хубавите думи. Най-вероятно така ще станат нещата - ще си го взема и ще действам. Но имам да си поръчвам от тях още неща и не знам дали да не сменя фирмата.
Последна промяна от tomek на вт мар 06, 2012 11:52 am, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Няма да стане скръц ,защото мивката има бордове които допълнително ще укрепят дупката.
Ето, че се стигна и до развръзка.

Шефа на фирмата се върна от чужбина и директно ми предложи да ми направи нов плот. Каза, че за него най-важното е аз да съм доволен.

Аз се считам за точен човек и обичам точните неща. Чест му прави на този човек да ми направи такова предложение. За това реших да не се възползвам. Разбира се, доста повлиян от вашите съвети, тук във форума. Пъвоначално ми се стори, че съм жестоко прецакан, но вашите мнения притъпиха "агресията" ми и ме накараха да мисля по-реалистично.

ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, КОИТО ПОМОГНАХА ТОЗИ КАЗУС ДА БЪДЕ РАЗРЕШЕН ПО МИРЕН ПЪТ.

П.П. Като стане кухнята до край, обещавам да пусна снимки и чертежи, които сам си направих, както и бюджета.
dpp - специалист
tomek написа:
Ето, че се стигна и до развръзка.

Шефа на фирмата се върна от чужбина и директно ми предложи да ми направи нов плот. Каза, че за него най-важното е аз да съм доволен.

Аз се считам за точен човек и обичам точните неща. Чест му прави на този човек да ми направи такова предложение. За това реших да не се възползвам. Разбира се, доста повлиян от вашите съвети, тук във форума. Пъвоначално ми се стори, че съм жестоко прецакан, но вашите мнения притъпиха "агресията" ми и ме накараха да мисля по-реалистично.

ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, КОИТО ПОМОГНАХА ТОЗИ КАЗУС ДА БЪДЕ РАЗРЕШЕН ПО МИРЕН ПЪТ.

П.П. Като стане кухнята до край, обещавам да пусна снимки и чертежи, които сам си направих, както и бюджета.
Браво, аз пък се кефя на такива като тебе! Ето сега имаш насреща фирма на която можеш да разчиташ на всичко от тук нататък - проблеми няма да имаш със плота. Евала и на хорицата все пак , не като някой "фирмички" дето щяха да ти теглят една българска дето се вика..
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с изрязан плот от фирма с циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: